Ξεριζώνουν ξανά οικογένειες προσφύγων από το καμπ Ελευσίνας με μωρά και παιδιά σε σχολεία

Μέχρι την Πέμπτη καλούνται αιφνιδιαστικά να εγκαταλείψουν το καμπ της Ελευσίνας οι 153  πρόσφυγες -παιδιά που διαμένουν εκεί, προκειμένου το καμπ να διαμορφωθεί σε δομή που θα φιλοξενεί ανθρώπους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιδοτούμενων απελάσεων, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ.

NewsRoom 22/06/2020 | 21:58

Σύμφωνα  με τις οδηγίες του Υπουργείου, όλες οι οικογένειες της δομής πρέπει να τα μαζέψουν άρον-άρον και σε δυο μέρες να αδειάσουν τον χώρο, να ξεριζωθούν για μια ακόμη φορά τα παιδιά τους  και να χάσουν ξανά σχολεία, γειτονιά, τους γιατρούς τους και τους δικηγόρους τους, και να μεταφερθούν σε άλλες δομές της ενδοχώρας, από την Εύβοια μέχρι τα Γρεβενά και τις Σέρρες! Το καμπ θα αδειάσει, και θα ξαναγεμίσει ως transit κέντρο που θα διαμένουν πριν την αναχώρησή τους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελούσιων επιστροφών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Όπως αναφέρει η  ΚΕΕΡΦΑ «θέλει χυδαίο θράσος και ένα κυνικά ρατσιστικό μυαλό για να ξαποστείλει κανείς οικογένειες με παιδιά και βρέφη στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ξεριζώνοντας τους ξανά από τη ζωή που είχαν αρχίσει να χτίζουν στην τοπική κοινότητα. Την ώρα που το Υπουργείο ανακοίνωνε αυτή τη φρίκη, εργαζόμενοι στη δομή κανόνιζαν την καλοκαιρινή κατασκήνωση για τα παιδιά του καμπ (που αποτελούν και το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού), ενώ άλλα παιδιά επέστρεφαν από τα σχολεία τους, στα οποία φοιτούν τα τελευταία χρόνια ανελλιπώς!

Άλλα 50 άτομα περίπου που είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες δεν είναι καν στις λίστες μεταφοράς, καθώς αυτοί οι άνθρωποι που είναι υπό έξωση έχουν γίνει ήδη αόρατοι. Σε δυο μέρες θα βρίσκονται στο δρόμο, γιατί έτσι ξέρει η Νέα Δημοκρατία να «λύνει» το «πρόβλημα» της προσφυγιάς»

Ο Μητσοτάκης και το ρατσιστικό του επιτελείο προσπαθούν να γυρίσουν μια ζοφερή σελίδα στις μεταναστευτικές πολιτικές. Γι αυτούς οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους που φοιτούν στα σχολεία είναι ανεπιθύμητοι και οι ζωές τους δεν μετράνε! Για μας όμως οι ζωές των προσφύγων μετράνε!