Ξεπουλάνε και το ΕΚΑΒ: Ταρίφες έως 90 ευρώ και ιδιωτικά ασθενοφόρα στα δημόσια νοσοκομεία

Το έγγραφο αυτό είναι ενάντια στην φιλοσοφία λειτουργίας του ΕΚΑΒ, του Οργανισμού του και των αγώνων των εργαζομένων του, που εδώ και 35 χρόνια υπερασπίστηκαν τις αξίες του μέσα από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας - H oργισμένη αντίδραση του Πολάκη.

ek asldd

Σε ιδιωτικοποίηση ακόμα και των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ προχωρά το υπουργείο Υγείας αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το κυβερνητικό  κρεσέντο ξεπουλήματος των πάντων, ακόμα και των αγαθών και υπηρεσιών που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Όπως καταγγέλλει ανήμερα της Πρωτομαγιάς ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΑΒ, αιφνιδίως η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, ανάρτησε στο Τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ την απόφαση της 1ης ΥΠΕ με θέμα “Υπηρεσίες μίσθωσης αδειοδοτημένων ασθενοφόρων για την εξυπηρέτηση δευτερογενών διακομιδών (όπως εξιτήρια και επανεξετάσεις) των δομών υγείας αρμοδιότητας της 1ης Υ.Πε., διάρκειας έως και 15/05/2022 με δυνατότητα παράτασης.”

εκαβ1

εκαβ2

εκαβ3

Το έγγραφο αυτό είναι ενάντια στην φιλοσοφία λειτουργίας του ΕΚΑΒ, του Οργανισμού του και των αγώνων των εργαζομένων του, που εδώ και 35 χρόνια υπερασπίστηκαν τις αξίες του μέσα από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Καθιερώνει τιμοκατάλογο όπου χρεώνει όλες τις δευτερογενείς διακομιδές, όπως εξιτήρια ή επανεξετάσεις ενώ τη “δουλειά” την παίρνει η εταιρεία Europ Asistance Service με πέντε ασθενοφόρα που κατανέμονται στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός (2), Σισμανόγλειο-Αμ. Φλέμινγκ (2) και Ιπποκράτειο (1).

Είναι προφανές ότι το υγειονομικό κίνημα και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα απαιτήσουν την απόσυρση και ακύρωση της απόφασης αυτής από το Υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Οργισμένη αντίδραση Πολάκη

Οργισμένη είναι η αντίδραση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη που καλεί τον Θ. Πλεύρη να πάρει πίσω αυτή την απόφαση.

Πηγή: documentonews.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…