Ξέπλυμα με ζημία άνω των €20 εκατ. για το δημόσιο από τον τηλεαστέρα Νίκο Κοκλώνη

Πόρισμα-καταπέλτης για τη δράση του γνωστού παραγωγού και παρουσιαστή της σόουμπιζ

iii

Εσκασε η «φούσκα». Εγκληματική οργάνωση που ξεπλένει μαύρο χρήμα προσώπων, χρήμα που προέρχεται από το εξωτερικό. Με αυτό τον τρόπο σκιαγραφείται η δράση του γνωστού παραγωγού και παρουσιαστή της σόουμπιζ Νίκου Κοκλώνη σε πολυσέλιδο πόρισμα, το οποίο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento, βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Χρήστου Μπαρδάκη. Ενα πόρισμα που συντάχτηκε από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έπειτα από μακρά έρευνα και το οποίο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento από ανώτατους κύκλους της αρχής, είναι καταπέλτης αναφορικά με τη δράση των εμπλεκόμενων προσώπων και φαντάζει εξόχως απίθανο να μην οδηγήσει στην άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων. Ενα πόρισμα το οποίο έχει ήδη οδηγήσει στη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του κεντρικού προσώπου Ν. Κοκλώνη.
Τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστό ότι ο διάσημος τηλεπαρουσιαστής εμπλέκεται στο επίμαχο κύκλωμα η είδηση μεταδόθηκε σε όλες τις μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες. Υπήρχαν πολλές λεπτομέρειες από το πόρισμα που «καίνε» τον Ν. Κοκλώνη. Μία μόνο απουσίαζε: το όνομά του. Γιατί άραγε;

Εικονικές εταιρείες και €22 εκατ. χρέη

Προσπερνώντας τη μιντιακή σιωπή, που όσο περνούσαν οι ώρες έπαυε να είναι τόσο εκκωφαντική, φαίνεται ότι τελικά τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Ν. Κοκλώνη. Ενα πρόσωπο το οποίο έγινε γνωστό επειδή οδήγησε σε πτώχευση την εταιρεία AirFastTickets την οποία ο ίδιος δημιούργησε και το οποίο πριν από μερικούς μήνες παραλίγο να λάβει πολλά εκατομμύρια ευρώ μέσω του αναπτυξιακού νόμου. Η εκταμίευση δεν έγινε ποτέ αφού, κατά πληροφορίες, μπλοκαρίστηκε από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όμως ο Ν. Κοκλώνης δήλωνε ότι το όνομά του χρησιμοποιήθηκε για πολιτικούς σκοπούς καθώς και ότι δεν θα ανεχτεί «να με κάνουν μπαλάκι σε παιχνίδια στα οποία ούτε συμμετείχα ούτε θέλω να συμμετέχω». Μάλιστα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Documento από ανώτατους κύκλους της αρχής, ο Ν. Κοκλώνης φέρεται να χρωστάει στο δημόσιο φόρους και άλλες εισφορές που ανέρχονται στο ποσό περίπου των 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Documento, ο Ν. Κοκλώνης είχε συστήσει περίπου 15-16 εταιρείες. Οι συγκεκριμένες βρίσκονταν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κατά κύριο λόγο εδράζονταν σε χώρες της ΕΕ.
Ο γνωστός παραγωγός και τηλεπαρουσιαστής φέρεται να είχε συστήσει εικονικές εταιρείες στο εξωτερικό από όπου έφερνε μαύρο χρήμα για να το ξεπλένει σε νόμιμες εταιρείες που είχε ιδρύσει στην Ελλάδα. Φαίνεται μάλιστα ότι επιδίωκε να εμφανίζει ως συμβεβλημένους σε αυτές τις εικονικές εταιρείες συνεργάτες και εργαζόμενούς του από τις εταιρείες που είχε ιδρύσει στην Ελλάδα.

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν στο Documento κύκλοι από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αυτό ήταν πολύ έξυπνο τέχνασμα εκ μέρους του Ν. Κοκλώνη καθώς με αυτό τον τρόπο κατόρθωσε –όπως περιγράφεται στο πόρισμα– όχι απλώς να μην καταβάλλει φόρους, τον ΦΠΑ που εισέπραττε, καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά ταυτόχρονα να μεταφέρει μαύρο χρήμα. Βάσει των όσων σκιαγραφούνται στο πόρισμα, το μαύρο χρήμα –παραμένει άγνωστη η προέλευσή του– ξεπλενόταν από τις εικονικές εταιρείες του εξωτερικού και μεταφερόταν στην Ελλάδα.

Ο κλοιός φαίνεται ότι έχει σφίξει πολύ γύρω του αφού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento, έχουν ήδη δεσμευτεί όλα τα περιουσιακά του στοιχεία καθώς έχουν ήδη αποσταλεί περισσότερες από είκοσι εντολές δέσμευσης για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Μια είδηση που μπορεί εν πρώτοις να προκαλεί εντύπωση, αλλά φαίνεται να δικαιολογείται εξαιτίας των βαρύτατων ποινικών αδικημάτων τα οποία φέρεται να έχει διαπράξει ο παραγωγός και τηλεπαρουσιαστής. Συγκεκριμένα, στο πόρισμα περιγράφεται η διάπραξη των εξής ποινικών αδικημάτων από τον Ν. Κοκλώνη: απάτη σε βάρος του δημοσίου, φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσώπων άγνωστης ταυτότητας, τα οποία φαίνεται ότι κινούνταν παράνομα στο εξωτερικό.

Βάσει των όσων καταγράφονται στο πόρισμα, στην υπόθεση εμπλέκονται εκτός του Ν. Κοκλώνη τουλάχιστον ακόμη επτά άτομα, μεταξύ των οποίων μία δικηγόρος, ένας λογιστής κι ένας Αλβανός υπήκοος. Μάλιστα το τελευταίο αυτό πρόσωπο φέρεται να είναι στενός συνεργάτης του Ν. Κοκλώνη και αυτήν τη στιγμή να είναι προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση που αφορά εμπορία ναρκωτικών.

Αναφορικά με τη συνέχεια των ερευνών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento αναμένεται άμεσα να ελεγχθούν οι εκπρόσωποι τουλάχιστον 15 εταιρειών τις οποίες είχε συστήσει στο παρελθόν ο Ν. Κοκλώνης και μέσω των οποίων φέρεται να έχει προκληθεί ζημία στο δημόσιο η οποία υπολογίζεται σε πάνω από 20 εκατ. ευρώ.

Επίθεση στο Documento με… συνταγή Νικολάου

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη δημοσιοποίηση της εμπλοκής του στο επίμαχο κύκλωμα από το documentonews.gr ο Ν. Κοκλώνης κοινοποίησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram απάντηση-επίθεση στο Documento. Στην επίμαχη απάντηση αναφέρει ότι «σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι: “Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο. Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον “ελεγχόμενο,” δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό”».

D 08 09 10 KOKLONHS F2

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Σοκάρουν τα ηχητικά ντοκουμέντα – Αποκαρδιωτική ολιγωρία από τις Αρχές

Screenshot 2024 04 20 213831

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Σοκάρουν τα ηχητικά ντοκουμέντα – Αποκαρδιωτική ολιγωρία από τις Αρχές

Ο αστυνομικός φρουρός του τμήματος, ο πρώτος που ενημερώθηκε από την 28χρονη ότι ήθελε να…

Νέος δικαστικός χάρτης: Την Τρίτη εισάγεται κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

VOULI 5 5

Νέος δικαστικός χάρτης: Την Τρίτη εισάγεται κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου

Πλημμυρισμένο και πάλι το Πήλιο: Απεγκλωβισμός οικογένειας Ισραηλινών που έμενε δίπλα σε χείμαρρο

kakokairia amf 1 1

Πλημμυρισμένο και πάλι το Πήλιο: Απεγκλωβισμός οικογένειας Ισραηλινών που έμενε δίπλα σε χείμαρρο

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο

Νίκος Πλακιάς για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη: «Επιβεβαιώνεται ο χειρότερος φόβος μας»

temph 1

Νίκος Πλακιάς για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη: «Επιβεβαιώνεται ο χειρότερος φόβος μας»

Τον εντοπισμό δείγματος ανθρώπινου γενετικού υλικού στο οικόπεδο που γίνονται οι δειγματοληψίες του χώματος από…