Newsroom

Newsroom

Ξεπλένοντας τον φασισμό με stand-up comedy

Τι, οπλοφορούν οι χρυσαυγίτες;

plintirio

Οι υποκινούμενες από ακροδεξιούς καταλήψεις σε σχολεία έχουν εξελιχθεί σε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιους να βάλουν μπροστά τα… πλυντήρια, ξεπλένοντας ευχαρίστως τον φασισμό για να περάσουν τη δική τους ατζέντα, ή απλά γιατί νομίζουν ότι έτσι κάνουν κακό στην κυβέρνηση.

Ο ένας μετά τον άλλο, διάφοροι “φιλελεύθεροι” (αν και μάλλον τους ταιριάζει καλύτερα ο πιο δόκιμος όρος “φιλελέδες”) βγαίνουν από την ντουλάπα και βάζουν τον φασισμό στο πλυντήριο, βγάζοντάς τον λευκό και αστραφτερό. “Ναι, οι χρυσαυγίτες κάνουν αυτό, αλλά κι εσείς κάνετε το άλλο”, είναι μία κλασική ρητορική τους που χρησιμεύει στο να φαίνονται οι χρυσαυγίτες ως κάτι το mainstream, κάτι που νομιμοποιείται να υπάρχει, γιατί “ε, κι εσείς ίδιοι είστε”.

Ο stand-up κωμικός (έτσι λέει τουλάχιστον) Σίλας Σεραφείμ το πήγε ένα βήμα παραπέρα, σχολιάζοντας στο Twitter πως “η μόνη διαφορά των χρυσαυγιτών με τους Πολάκηδες είναι ότι οι δεύτεροι έχουν πιστόλι”. Δηλαδή, ο Πολάκης και οι όμοιοί του οπλοφορούν, ενώ οι χρυσαυγίτες και οι όμοιοί τους είναι φιλειρηνιστές οπαδοί του Γκάντι, ας πούμε.

Από την άλλη, έχει ένα δίκιο. Ο Ρουπακιάς, ας πούμε, δεν είχε πιστόλι, αλλά μαχαίρι. Θα μου πεις, ο Ρουπακιάς σκότωσε εν ψυχρώ έναν άνθρωπο, απλά επειδή είχε διαφορετικά πιστεύω από τον ίδιο. Ε, λεπτομέρειες τώρα. Γιατί να αφήσεις έναν λεκέ να σου χαλάσει το όμορφο ξέπλυμα;

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…