Newsroom

Newsroom

"Ξεπερνώντας τον φόβο: Η ιστορία του Gao Zhisheng"

Την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι,  θα προβληθεί στον κινηματογράφο Αλκυονίς new star art cinema η ταινία «Ξεπερνώντας τον φόβο: Η ιστορία του Gao Zhisheng». Πρόκειται για την  ιστορία…

gao zisheng

Την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι,  θα προβληθεί στον κινηματογράφο Αλκυονίς new star art cinema η ταινία «Ξεπερνώντας τον φόβο: Η ιστορία του Gao Zhisheng». Πρόκειται για την  ιστορία του διάσημου δικηγόρου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Gao Zhiseng, για την αληθινή εικόνα μιας σύγχρονης Κίνας όπως κυβερνάται από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Γεννημένος σε μια σπηλιά με μόνο τα άστρα να λένε την ώρα, ο Gao Zhisheng υπερνικά απίστευτες δυσκολίες και γίνεται ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους της Κίνας. Οι άνθρωποι τον αποκαλούν «η συνείδηση της Κίνας».

Αφότου μιλά για παραβιάσεις «ταμπού» ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Gao απάγεται και βασανίζεται. Η μυστική αστυνομία κρατά τη γυναίκα και τα παιδιά του ομήρους. Με ένα δίλημμα που σχίζει την καρδιά, ο Gao καλείται να επιλέξει μεταξύ της άσβεστης επιθυμίας του για δικαιοσύνη και της αγάπης για την οικογένειά του. Μια ιστορία γενναιότητας, αγάπης και συνείδησης. Μία ταινία που πρέπει να δει όποιος θέλει να κατανοήσει τις ηφαιστειώδεις εντάσεις κάτω από την επιφάνεια της σημερινής Κίνας ή όποιος θέλει να γνωρίσει έναν από τους πιο  ηρωικούς μαχητές της ελευθερίας της εποχής μας.

«ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ»

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ GAO ZHISENG

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

 

 

 

«Ο δρόμος μου είναι στρωμένος με αγκάθια και παγίδες. Είναι βαμμένος με το αίμα και τα δάκρυα αυτών που τον βάδισαν πριν από μένα…»

-Gao Zhiseng

 

«Τι καταπληκτική ταινία! Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Wenjing (Wendy) Μα,

σκηνοθέτιδα και παραγωγό της ταινίας. Η κα. Ma έχει προσφέρει τεράστια υπηρεσία στον Gao και την οικογένειά του, στον κινεζικό λαό, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το κράτος δικαίου σε ολόκληρη την Κίνα!»

Ντέιβιντ Κίλγκουρ, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Καναδά

 

«Συγκινήθηκα πολύ.» Τιμ Γουίλσον, Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αυστραλίας

«Έχει ανάψει το φως της ελπίδας.»

Άλμπερτ Χο, μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου του Χονγκ Κονγκ

 

 

«Ο Gao… είναι ένας από τους πιο γενναίους μιας γενιάς αυτοδίδακτων δικηγόρων που πίεσαν την κινεζική κυβέρνηση να υπακούσει στους νόμους της.»

Washington Post

 

 

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.