Ξεπέρασε τα όρια η Τουρκία-Ακταιωρός τους εμβόλισε ελληνικό αλιευτικό!

Νέα απίστευτη τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο εντός ελληνικών χωρικών υδάτων που αν υπήρχε έννοια και μόνο κράτους θα μπορούσε να…

toyrkoi

Νέα απίστευτη τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο εντός ελληνικών χωρικών υδάτων που αν υπήρχε έννοια και μόνο κράτους θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση ανάφλεξη! Όλα ξεκίνησαν από παρενόχληση από τουρκικό σκάφος που δέχθηκε ελληνικό αλιευτικό την ώρα που ψάρευε το πλήρωμά του στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το αλιευτικό «Τρία αδέλφια» έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Αλεξανδρούπολης και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Μάλιστα, ο καπετάνιος του αλιευτικού φτάνοντας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έδειξε και το GPS του στο Λιμενικό. Η τουρκική ακταιωρός εισήλθε παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και αρχικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του koutipandoras.gr, το τουρκικό πλήρωμα ζήτησε απο τον καπετάνιο της τράτας να σταματήσει την μηχανή και εντελώς παράνομα και εκτός δικαιοδοσίας του, τα έγγραφα του πλου. Ο Έλληνας ψαράς με την σειρά του ενημέρωσε το Λιμενικό. Οι αξιωματικοί από το θάλαμο επιχειρήσεων του είπαν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δείξει τα χαρτιά του και τον συμβούλεψαν να επιστρέψει. Τότε ο καπετάνιος συνέχισε την πορεία του προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Για περισσότερο από 25 λεπτά, η τουρκική ακταιωρός καταδίωξε το ελληνικό αλιευτικό, το οποίο όμως δεν συνέδραμε ελληνικό σκάφος του Λιμενικού ή του ΠΝ. Η ακταιωρός έκανε συνεχώς κύκλους δημιουργώντας απόνερα προς το αλιευτικό και στη συνέχεια το εμβόλισε από την αριστερή πλευρά με αποτέλεσμα να σπάσουν η δέστρα και τα ρέλια του. Τελικά και ως εκ θαύματος, το αλειυτικό κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αυτή την ώρα ο καπετάνιος και το τετραμελές πλήρωμα (τέσσερις Αιγύπτιοι), δίνουν κατάθεση στο Λιμενικό.

Σύμφωνα με επικοινωνία που είχε το koutipandoras.gr με το Λιμενικό, σκάφος του κινήθηκε προς την περιοχή για να συνδράμει στο ελληνικό αλιευτικό που κινδύνευε από την παράνομη δραστηριότητα της τουρκικής Ακτοφυλακής, όμως όταν έφτασε ήταν ήδη πολύ αργά, καθώς οι Τούρκοι είχαν ήδη απομακρυνθεί.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι από την πρώτη στιγμή που ο καπετάνιος της τράτας ενημέρωσε το ελληνικό Λιμενικό, μέχρι την στιγμή που οι Τούρκοι τον κατεδίωξαν και στο τέλος τον εμβόλισαν, πέρασαν σχεδόν 30 λεπτά, κάτι παραπάνω από άπλετος χρόνος δηλαδή για ελληνική παρουσία και αντίδραση στην περιοχή έστω και με ιπτάμενα μέσα… Και εδώ τίθεται καθαρά το ερώτημα εάν το ελληνικό Κράτος αφού δεν καταφέρνει να προστατέψει τα σύνορά του εάν τουλάχιστον δύναται να προστατέψει τους πολίτες του…

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…