Ξενογιαννακοπούλου: Είστε μια Κυβέρνηση όπου ο διασυρμός έχει φτάσει και στα διεθνή ΜΜΕ σχετικά με τη φίμωση των δημοσιογράφων

Αναφορές στη δίωξη του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Kώστα Βαξεβάνη και στα όσα σχετικά έγραψε η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Monde αλλά και για τον ρόλο του Μένιου Φουρθιώτη στην πολιτική ζωή, αναφέρθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

5436275

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα και με ιδιαίτερα επικριτικούς τόνους εξαπολύουν οι βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, Μια εξ αυτών η σκληρή κριτική που  άσκησε η  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αναφορικά με τη δίωξη του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Kώστα Βαξεβάνη και στα όσα σχετικά έγραψε η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Monde

 

Μεταξύ άλλων, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε:

«Είσαστε μια Κυβέρνηση η οποία κομματικοποιεί το κράτος με το πρόσχημα του επιτελικού κράτους, αναπτύσσετε πελατειακές σχέσεις και με αφορμή την πανδημία κάνετε σωρεία απαράδεκτων αναθέσεων σε διάφορα κρατικοδίαιτα συμφέροντα. Είσαστε μια Κυβέρνηση που εκθέτει τη χώρα διεθνώς, έρχεται και διασύρει τη χώρα, καθώς παραβιάζετε δημοκρατικές αρχές στοιχειώδεις, δημοκρατικά δικαιώματα. Είναι μια Κυβέρνηση για την οποία αυτήν τη στιγμή ο διασυρμός έχει φτάσει και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη φίμωση των δημοσιογράφων, τον εκφοβισμό και τις διώξεις των δημοσιογράφων. Σήμερα η εφημερίδα «Monde» έχει εκτενές ρεπορτάζ όσον αφορά την ερώτηση που υπέβαλαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις διώξεις των δημοσιογράφων στην Ελλάδα, για τον Κώστα Βαξεβάνη, τη Γιάννα Παπαδάκου και για τον κ. Γιαννόπουλο. Αυτή είναι η πραγματικότητα της δικής σας αντίληψης για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.

Τι είπε για τον Φουρθιώτη

Στην αναφορά της στον Μένιο Φουρθιώτη σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι εδώ ο κ. Βρούτσης ο οποίος είχε το θάρρος να μιλήσει ως πρώην Υπουργός Εργασίας για την απαράδεκτη εισβολή που έγινε από τον κ. Φουρθιώτη επί της υπουργίας του στο Υπουργείο Εργασίας για να φτάσουμε σήμερα να έχουμε βαθύτατα θέματα θεσμικής λειτουργίας, όταν ένας υπόδικος στην ουσία εκβιάζει δημόσια Υπουργό Επικρατείας.

Είσαστε μια Κυβέρνηση, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία είναι επιβλαβής τόσο για τον τόπο όσο και για την ελληνική κοινωνία. Είσαστε μια Κυβέρνηση που πρέπει να φύγει. Αυτό είναι το λαϊκό αίτημα και η απαίτηση.

Στη δημοκρατία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σε περιόδους κρίσης ακόμα περισσότερο, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γιατί εσείς ως κυβέρνηση είσαστε μέρος της κρίσης με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σας και τις αντιλήψεις σας. Στην ουσία ανατροφοδοτείτε και πολλαπλασιάζετε την κρίση και τις συνέπειές της που ζει η ελληνική κοινωνία. Κι αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα «γιατί μιλάτε για προσφυγή στην κάλπη αυτή τη στιγμή ενώ ζούμε μια τόσο πολλαπλή κρίση;». Ακριβώς για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πολλαπλή υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση. Γιατί ο λαός σώζει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Δεν σώζεται, όπως είπε ο Νίκος Καζαντζάκης. Γι’ αυτόν τον λόγο κι εμείς καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη.»

 

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…