Ξενογιαννακοπούλου: «Προκλητική» απόφαση η πρόσληψη μετακλητών γαλάζιων golden boys και κομματαρχών στον ΕΦΚΑ σε προεκλογική περίοδο

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καταγγέλλει προκλητική» απόφαση η πρόσληψη μετακλητών γαλάζιων golden boys

5724161

Για «προκλητική απόφαση» της διοίκηση του ΕΦΚΑ κάνει λόγο, σε δήλωσή της, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καταγγέλλοντας ότι «προχωρά στην προκήρυξη πρόσληψης μετακλητών υπαλλήλων σε θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών του ΕΦΚΑ υλοποιώντας τις αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη 4892/2022 με μισθούς πρόκληση 8.000 ευρώ και 4.000 ευρώ αντίστοιχα για τους κομματικούς εκλεκτούς που θα επιλεγούν, όταν σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Δημοσίου αμείβεται με 2.900 ευρώ μεικτά και ο Διευθυντής με 2.000 ευρώ».

«Η πρόβλεψη της δυνατότητας πρόσληψης ιδιωτών μετακλητών σε θέσεις προϊσταμένων της διοίκησης του ΕΦΚΑ είναι κατάφορα αντισυνταγματική, όπως είχαμε αναπτύξει στη Βουλή κατά τη συζήτηση της ένστασης αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Παραβιάζει το άρθρο 103 του Συντάγματος, αφού επιτρέπει τον διορισμό μετακλητών υπαλλήλων σε θεσμοθετημένες θέσεις ευθύνης που βρίσκονται εντός της υπαλληλικής ιεραρχίας του e-ΕΦΚΑ. Παραβιάζει την αρχή της αξιοκρατίας, της ισότητας και της διαφάνειας, αφού επιτρέπει την πρόσληψη υπαλλήλων σε μόνιμες θέσεις ευθύνης επιπέδου Δ/νσεως-Γενικής Δ/νσεως χωρίς τη διενέργεια διαγωνισμού ή επιλογής, κατόπιν ελέγχου του ΑΣΕΠ. Προβλέπεται τριμελής επιτροπή για τους διορισμούς που ορίζεται και ελέγχεται από τον Υπουργό, φωτογραφικές προκηρύξεις και ελάχιστα προσόντα! Παραβιάζει την αρχή της ουδέτερης Δημόσιας Διοίκησης από πολιτικές και εξωθεσμικές πιέσεις, σύμφωνα με τη θεμελιώδη αρχή του Κράτους Δικαίου, που κατοχυρώνεται στην παρ.1 του άρθρου 103 του Συντάγματος, καθώς και το άρθρο 103 παρ. 4 Συντ. που ορίζει ότι δεν μπορεί να υποβιβαστεί δημόσιος υπάλληλος χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου, που αποτελείται τουλάχιστον κατά τα 2/3 από μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους», σημειώνει η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

«Ο Υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης, οφείλει άμεσα να σταματήσει αυτήν την προκλητική διαδικασία πρόσληψης γαλάζιων golden boys και κομματαρχών στον ΕΦΚΑ σε προεκλογική περίοδο», τονίζει και καταλήγει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά τις εκλογές, με τη λαϊκή εντολή, θα καταργήσει αυτόν τον νόμο, όπως και όλους τους αντεργατικούς και αντικοινωνικούς νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη!».

Ευρωπαϊκός τελικός στην Ελλάδα και ο Μητσοτάκης σπίτι για μπάρμπεκιου – Αναζωπυρώνεται η κόντρα με Μαρινάκη;

μητσοτακης μαρινάκης

Ευρωπαϊκός τελικός στην Ελλάδα και ο Μητσοτάκης σπίτι για μπάρμπεκιου – Αναζωπυρώνεται η κόντρα με Μαρινάκη;

O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα δώσει το παρών στην OPAP ARENA, σε μια κίνηση που…

Σοκ με τις φωτογραφίες της 74χρονης σχεδιάστριας Βέρα Γουάνγκ – Ποζάρει με μαγιό και…μοιάζει με έφηβη

My SLIM AARONS moment …Happy Summer Eyewear VeraWangEyewear @kenmarkeyewear 1

Σοκ με τις φωτογραφίες της 74χρονης σχεδιάστριας Βέρα Γουάνγκ – Ποζάρει με μαγιό και…μοιάζει με έφηβη

Στη θέα του νεανικού κορμιού της, οι θαυμαστές της έμειναν άφωνοι.

Ψυχρολουσία για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: Λίγο πριν τον τελικό του Conference η UEFA ακυρώνει μαζικά εισιτήρια

6236343

Ψυχρολουσία για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: Λίγο πριν τον τελικό του Conference η UEFA ακυρώνει μαζικά εισιτήρια

Υπήρξε έντονος φόβος για επεισόδια και για αυτό αποφασίστηκε από την UEFA η ακύρωση εισιτηρίων…