Newsroom

Newsroom

Ξενοφοβικό παραλήρημα του Τσέχου Προέδρου: Πρόσφυγες με iphone χρησιμοποιούν τα παιδιά που πνίγονται

Ξεπέρασε τον…εαυτό του ο Τσέχος πρόεδρος που κατηγόρησε σήμερα τους πρόσφυγες ότι χρησιμοποιούν τα παιδιά ως “ανθρώπινες ασπίδες” στην προσπάθειά τους…

milos zeman praesident wahl tschechien vaclav klaus karel schwarzenberg

Ξεπέρασε τον…εαυτό του ο Τσέχος πρόεδρος που κατηγόρησε σήμερα τους πρόσφυγες ότι χρησιμοποιούν τα παιδιά ως “ανθρώπινες ασπίδες” στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη καθώς η ήπειρος είναι αντιμέτωπη με τη σοβαρότερη προσφυγική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν έχει χρησιμοποιήσει σχόλια εναντίον των προσφύγων που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο οποίος αυτή την εβδομάδα κατηγόρησε επίσης την Πράγα ότι συστηματικά θέτει υπό κράτηση πρόσφυγες κάτω από άθλιες συνθήκες για να αποθαρρύνει άλλους.

Στο τελευταίο του αυτό ξέσπασμα, στην ταμπλόιντ εφημερίδα Blesk, ο Ζέμαν κατηγόρησε τους πλούσιους οικονομικούς μετανάστες (σ.σ. έτσι “βαφτίζει” τους πρόσφυγες της βομβαρδισμένης Συρίας) ότι εκμεταλλεύονται κυνικά τα παιδιά για να φθάσουν στην ΕΕ.

“Χρησιμεύουν (τα παιδιά) ως ανθρώπινες ασπίδες για τύπους με iPhones ώστε να δικαιολογήσουν το κύμα μεταναστών”, δήλωσε ο Τσέχος πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένη του συνέντευξη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Blesk.

“Αυτοί που κρύβονται πίσω από τα παιδιά…κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζουν καμία συμπόνοια. Μεταφέρουν τα παιδιά με πλαστικές βάρκες, γνωρίζοντας ότι κινδυνεύουν να πνιγούν”, σχολίασε ο Ζέμαν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2013 κι είναι ο πρώτος άμεσα εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας.

Πρόσφατα, ο πρόεδρος είχε προβεί σε ανάλογες δηλώσεις με στόχο τους πρόσφυγες λέγοντας μάλιστα “κανένας δεν σας κάλεσε εδώ”.

Επίσης πρόσφατα δήλωσε ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να “τηρούν τη σαρία (τον ισλαμικό νόμο) αντί τους νόμους της Τσεχίας” και ότι “οι άπιστες γυναίκες θα πρέπει να λιθοβολούνται και οι κλέφτες να ακρωτηριάζονται στα χέρια”.

Ο Ζέμαν έχει επιτεθεί εναντίον των γυναικών που είναι πιστές μουσουλμάνες σχολιάζοντας ότι “θα στερηθούμε τη γυναικεία ομορφιά επειδή θα είναι καλυμμένες από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Αυτό σίγουρα θα είναι προς όφελος κάποιων γυναικών, αλλά αυτές είναι λίγες”.

Την Πέμπτη, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζάιντ Ραάντ αλ-Χουσέιν χαρακτήρισε “ισλαμοφοβικά” τα σχόλια του Τσέχου προέδρου.

Επίσης ο Χουσέιν άσκησε δριμεία κριτική εναντίον της Δημοκρατίας της Τσεχίας–μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ–για τις κακές συνθήκες υπό τις οποίες φιλοξενούνται οι πρόσφυγες στα κέντρα υποδοχής, μεταξύ των οποίων και παιδιά, προτού συνεχίσουν το ταξίδι τους για τη δυτική Ευρώπη.

Περισσότεροι από 600.000 πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ. 

Μετά τις αιχμές της Στεφανίδη κατά της κυβέρνησης τελικά δίνουν την ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή της

katerina stefanidi syzygos

Μετά τις αιχμές της Στεφανίδη κατά της κυβέρνησης τελικά δίνουν την ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή της

Από το 2020, ο Μιτς Κρίερ ακόμα αναμένει στο… ακουστικό του την απόφαση της κυβέρνησης…