Ξενοφοβικό δηλητήριο και καταστολή από το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη

Μετά από ακόμα μία δύσκολη νύχτα στον Έβρο (διαβάστε αναλυτικά), χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν και σήμερα, Κυριακή  εγκλωβισμένοι πίσω από τον συρμάτινο φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την προσδοκία να περάσουν στην ελληνική πλευρά, η οποία τους αντιμετωπίζει ως «εισβολείς» (αυτή είναι η επίσημη ρητορική κυβέρνησης και φιλικών της ΜΜΕ) και καθημερινά ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας, με διμοιρίες των ΜΑΤ από αστυνομικές διευθύνσεις από όλη τη χώρα

1000

Ανάμεσα στους πρόσφυγες, θύματα της απροσχημάτιστης εργαλειοποίησής τους από την Τουρκία, βρίσκονται πολλές γυναίκες και παιδιά.

Ενδεικτικό της σκληρής στάσης που τηρεί η ελληνική κυβέρνηση  απέναντι στους πρόσφυγες είναι σημερινό άρθρο στο φιλοκυβερμητικό liberal.gr του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, με τίτλο «Δεχόμαστε επίθεση», το οποίο αναπαράγουν στα social media όλοι οι εκπρόσωποι αυτού που έχει εύστοχα ονομαστεί «ακραίο κέντρο», αλλά και επιφανείς ακροδεξιοί, όπως ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Αδ. Γεωργιάδης:

Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις Στεφανή στον ΣΚΑΪ. Ο υφυπουργός Άμυνας ανάφερε ότι «αντιμετωπίσαμε 9.600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας» για να προσθέσει ότι: «Φυλάμε τα σύνορα μας, φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης». Ο κ. Στεφανής βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής στον Έβρο μαζί με τον υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Το ξενοφοβικό δηλητήριο συνεχίστηκε όταν με ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές  για τις εξελίξεις του Σαββάτου στον Έβρο θύμιζε πολεμικό ανακοινωθέν:

«Γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης (πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση). Το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα από τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως.  Από τις 1.30 τα ξημερώματα η προετοιμασία της κίνησης αυτής είχε εντοπιστεί το στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ετοιμότητα. Με συντονισμένες προσπάθειες των δύο φορέων αποτράπηκε η είσοδος στο ελληνικό έδαφος».

Την ίδια ώρα η  κυβερνητική παραδοξολογία φτάνει στο αποκορύφωμα της όταν, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει πώς ξέφυγε η κατάσταση από την κυβέρνηση με το προσφυγικό και για το τι συνέβη πραγματικά με την ελληνική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ.

Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση αρνείται να απαιτήσει την άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να διεθνοποιήσει το πρόβλημα και να φέρει προ των ευθυνών της και την Ε.Ε. Μέχρι στιγμής συνεχίζει την επικοινωνιακή προπαγάνδα, την ανικανότητα διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος και τα νησιά όπως και ο Έβρος θα πνιγούν από αθώες ψυχές που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο αλλά έχουν γίνει έρμαια της  απροσχημάτιστης εργαλειοποίησής τους, όχι μόνο από τον Ερντογάν, αλλά από την Ε.Ε και την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…