Ξένη Δημητρίου στο Ειδικό Δικαστήριο: Η Ράικου εξυπηρέτησε το πολιτικό αφήγημα περί «σκευωρίας Novartis»

«Βόμβες» κατά Ράικου από την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

4627232 1024x683 1

«Βόμβες» κατά της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εξαπέλυσε στην κατάθεση της στο Ειδικό Δικαστήριο η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Όπως ανέφερε η Ξένη Δημητρίου, η Ελένη Ράικου και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής, ουσιαστικά «εξυπηρέτησαν το αφήγημα των πολιτικών προσώπων περί σκευωρίας». Κάτι που για πρώτη φορά υποστήριξαν τα τότε ελεγχόμενα από τη Δικαιοσύνη πολιτικά πρόσωπα αλλά και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Στις 05 Φεβρουαρίου του 2018 ήρθε σε μένα αντίγραφο της δικογραφίας που αφορούσε τα 10 πολιτικά πρόσωπα συν ένα το 11ο που ήταν του κ. Κουρουμπλή σχετικά με τη Novartis. Oι τότε επίκουροι εισαγγελείς πράγματι ου παρέδωσαν ένα πολυσέλιδο πόρισμα. Το διάβασα είδα και τις αναφορές που υπήρχαν και στη συνέχεια το διαβίβασα στον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να το διαβιβάσει στη Βουλή» ανέφερε αρχικά η Ξένη Δημητρίου και συνέχισε:

«Έξι μέρες μετά βλέπω ένα δημοσίευμα στο altsantiri με τίτλο σε συνεχή επικοινωνία η Τουλουπάκη με Παπαγγελόπουλο λέει ο Χαραλαμπος Αθανασίου σε δηλώσεις του. Ότι δηλαδή ήταν σε συνεχή επικοινωνία από το Νοέμβριο του 2017 μέχρι και τη μέρα που κατατέθηκε η δικογραφία στη Βουλή ζητώντας να ανοίξουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες τους. Ακολούθησαν τρεις εγκλήσεις από τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο όπου μιλούσαν για σκευωρία στη Novartis».

Οκτώ μήνες μετά τις εγκλήσεις από τα πολιτικά πρόσωπα, η κα Ράικου άρχισε να κάνει λόγο και αυτή για σκευωρία, ενώ μέχρι τότε δεν είχε αναφέρει τίποτα.

«Η Ράικου εμφανίζεται να μιλάει οκτώ μήνες μετά ότι υπήρξε σκευωρία και 10 μήνες μετά ο Ιωάννης Αγγελης. Δηλαδή έχουμε ένα πολιτικό αφήγημα του Φεβρουάριου του 2018 που έρχονται πάρα πολύ μετά και το ενισχύουν οι εισαγγελείς».

Μάλιστα όπως ανέφερε η κα Δημητρίου, αν οι εισαγγελείς Ελένη Ράικου και Γεωργία Τσατανη είχαν «μιλήσει ότι δεχόντουσαν πιέσεις θα είχα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Ωστόσο, όπως είπε η κα Δημητρίου, δεν το έκαναν και ξαφνικά μετά από μήνες εμφανίζονται και ενισχύουν το αφήγημα των πολιτικών προσώπων.

«Η χρονική αυτή αλληλουχία έχει σημασία για το δικαστήριο σας» σημείωσε η κα Δημητρίου.

Η Ξένη Δημητρίου αναφέρθηκε στην αναφορά που της είχε διαβιβάσει η Ελένη Ράικου όταν υπέβαλλε την παραίτησή της μετά τις αποκαλύψεις του Documento, κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση» και «απειλές».

Ωστόσο την περίοδο εκείνη τα μόνα πρόσωπα που εμφανιζόταν να έχουν εμπλοκή με τη Novartis ήταν τα 10 ερευνώμενα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία όμως τότε ανήκαν στην αντιπολίτευση.

«Εδώ είναι σαν φαίνεται ότι απειλείται από αυτούς που πρόκειται να καταστούν κατηγορούμενοι» υπογράμμισε η κα Δημητρίου και συμπλήρωσε «πως φτάνει σε αυτό το σημείο να θεωρεί ότι απειλείται από τον Παπαγγελόπουλο;»

Πρόεδρος: Δηλαδή τα πολιτικά πρόσωπα

Δημητρίου: Και όχι μόνο ποιος σε απειλεί; Αυτός που θα καταστεί κατηγορούμενος όχι η άλλη πλευρά.

Η Ξένη Δημητρίου σημείωσε επίσης ότι η κα Ράικου θα έπρεπε να κληθεί και να κατονομάσει πρόσωπα και πράγματα, μετά την αναφορά παραίτησης που κατέθεσε.

Γιατί η Ράικου είναι στο απυρόβλητο;

Η Ξένη Δημητρίου ερωτηθείς για το αν καθυστέρησε όπως κατηγορείται η εισαγγελέας Τουλουπάκη να διαβιβάσει την αναφορά των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή για την μη τιμολόγηση των φαρμάκων από τον Κουρουμπλή όταν ήταν υπουργός Υγείας, απάντησε πως όχι.

Προεδρος: Εσείς με τέτοιες αναφορές θα τις στέλνατε στη Βουλή κατευθείαν;

Δημητρίου: Όχι γιατί δεν ήταν ρητή καταγγελία

Πρόεδρος: Γιατί δεν κατήγγειλαν ευθέως για υπουργό;

Δημητρίου: Αυτό δεν το ξέρω τη λειτουργία του κοινοβουλίου δεν την ξέρω. Ισως δεν ήταν πεπεισμένοι για κάποιο αδίκημα. Ίσως τη στείλαν για να ψαχτεί.

«Γιατί η Τουλουπάκη κατηγορείται ότι δεν έστειλε την αναφορά των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή ενώ η κα Ράικου είναι στο απυρόβλητο;» αναρωτήθηκε η κα Δημητρίου και συμπλήρωσε: «Η Ράικου δεν ενημέρωσε καθόλου την Τουλουπάκη».

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…