Newsroom

Newsroom

Ξένες επιχειρήσεις απειλούν με αποχώρηση απο τη Βρετανία

Τις παρενέργειες της πολιτικής της στην Ευρώπη, ειδικά σε ότι αφορά την προοπτική δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της…

mall londino

Τις παρενέργειες της πολιτικής της στην Ευρώπη, ειδικά σε ότι αφορά την προοπτική δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ, νοιώθει πλέον έντονα η κυβέρνηση Κάμερον, ειδικά δε σε οικονομικό επίπεδο.Ο Βίνς Κέιμπλ, υπουργός Επιχειρηματικότητας και Βιομηχανίας, παραδέχεται πως η κυβέρνηση μάχεται να καθησυχάσει ξένους επενδυτές που δηλώνουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί στο ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Observer, ο κ. Κέιμπλ διαβεβαιώνει τις επιχειρήσεις πως ο κίνδυνος εξόδου της Βρετανίας από την Κοινότητα είναι μόλις 5%. Ωστόσο, εντελώς αντίθετο είναι το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων που θέλει πάνω από το 50% των ερωτηθέντων να επιθυμεί την έξοδο και μόνο το 35% να υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στην EE.

Εκστρατείες ενημέρωσης

Βιομηχανίες όπως η αμερικανική Ford και η ιαπωνική Nissan που διατηρούν κολοσσιαίες μονάδες κατασκευής αυτοκινήτων στη Βρετανία απειλούν ανοιχτά ότι θα επανεξετάσουν την παραμονή τους στη χώρα αν αυτή δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόθεση που επιβεβαιώνεται και από διπλωματικές πηγές των δύο χωρών. Παράλληλα, η Ένωση Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, η οποία εκπροσωπεί την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στη Βρετανία, έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για τα πολλαπλά οφέλη της συμμετοχή της χώρας στην EE.

Μέλη της κυβέρνησης, ειδικά οι προερχόμενοι από το κόμμα των Φιλελευθέρων, τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο αλλά και συντηρητικοί zπουργοί, όπως ο Κένεθ Κλάρκ, καλούν τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να αναλάβει από τώρα εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα καταστροφικά αποτελέσματα τυχόν εξόδου της χώρας από την ΕΕ έτσι ώστε να ακυρώσει την επιρροή του κόμματος Ανεξαρτησίας του Νάιτζελ Φάρατζ που με την παθολογική εμμονή του κατά της Ευρώπης δηλητηριάζει καθημερινά το πολιτικό κλίμα.
Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης
dw.de