Newsroom

Newsroom

Το «ξενέρωμα» του χρυσαυγίτη «εθελοντή πυροσβέστη» για τον σταυρό στη Μυτιλήνη

«Ξενερωμένος» εμφανίζεται ο - σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα- «εθελοντής πυροσβέστης από τη Χίο», Λεωνίδας Βοριάς γιατί δεν κατάφερε να τοποθετήσει τον «πραγματικό» Σταυρό στην περιοχή του Απελή στη Μυτιλήνη  

Χρυσή Αυγή

Το Σάββατο το μεσημέρι, μια μικρή ομάδα φασιστών της πόλης, μεταξύ των οποίων και ο «εθελοντής πυροσβέστης από τη Χίο» επιχείρησαν να χτίσουν έναν σταυρό «10 μέτρα ψηλό και 5 μέτρα πλάτος» στην περιοχή του Απέλη. Είχε προηγηθεί άλλη μια απόπειρα τοποθέτησης του σταυρού στο συγκεκριμένο σημείο, την οποία είχαν εμποδίσει αστυνομικές αρχές. Πριν από αυτό βέβαια, κάτι που επιμένουν να ξεχνούν οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του χριστιανισμού, είχε ήδη καταστραφεί το μνημείο για τους πνιγμένους πρόσφυγες του Αιγαίου, το οποίο στην αρχή είχε βεβηλωθεί με μαύρο μελάνι, πριν εξαφανιστεί τελείως από το σημείο.

Το «έργο» της τοποθέτησης σταυρού σε αυτό το σημείο, είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων το προηγούμενο διάστημα, με χαρακτηριστική αυτή της ΜΚΟ «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», που είχε χαρακτηρίσει την πρώτη τοποθέτηση του σταυρού πράξη «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, που είναι σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας» και είχαν ζητήσει την απομάκρυνσή του, μιας και με τον τρόπο αυτόν αποτρέπονται αλλόθρησκοι να προσέρχονται για κολύμβηση.

Εξ’ αιτίας των αντιδράσεων, η ομάδα αυτή που αποτελούνταν από τον «εθελοντή πυροσβέστη από τη Χίο» και αντί για εκατοντάδες, μόλις 20-30 άτομα που βρέθηκαν να τον συνδράμουν, δεν προχώρησαν τελικά στην εγκατάσταση του σταυρού και να το παρατήσει, όπως μας είπε ίδιος και να πάει να τον στήσει στην Χίο, σε ένα «σημείο δικό του».

«Θα σας πάρει ο διάολος τα ρέστα», λέει χαρακτηριστικά στο live βίντεο που ανέβασε, δηλώνοντας «σκασμένος» και «ξενερωμένος» με την «συμπεριφορά των Μυτιληνιών» που δεν στήριξαν την πρωτοβουλία του, γιατί κατά τη γνώμη του «οι περισσότεροι στο νησί είναι αμέτοχοι». 

Μάλιστα, δεν δίστασε να εκφράσει «ανοιχτά τις ρατσιστικές του πεποιθήσεις, λέγοντας ότι το «να πνίγεσαι και να θέλω να σε σώσω και συ να μη μου δίνεις το χέρι σου δεν φταίω εγώ, σηκώνομαι και εγώ και φεύγω και πνίξου μονάχος σου…».

Ποιός είναι στ’αλήθεια ο «εθελοντής πυροσβέστης από τη Χίο»

«Αγνός εθελοντής» κατά το Πρώτο Θέμα που προστατεύει τα θρησκευτικά μας σύμβολα και που έτρεξε να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών με δικά του έξοδα, μεταβαίνοντας από την Χίο στη Ραφήνα. Αυτό που μάλλον ξέχασαν να μας πουν ειναι ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι και λίγο… χρυσαυγίτης, όπως προκύπτει από την πρόσφατη δραστηριότητά του.

Ο Λεωνίδας Βοριάς, λίγους μήνες πριν, είχε βρεθεί δίπλα δίπλα με τον υπόδικο χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λάγο σε «ντου» Μακεδονομάχων στη βουλή, όπως προκύπτει από το φωτογραφικό υλικό της ημέρας εκείνης, που διακινήθηκε και από την επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής:

Μάλιστα, η η εμπλοκή του με τη Χρυσή Αυγή φαίνεται να πηγαίνει πίσω πέντε χρόνια τουλάχιστον, όπως αποδεικνύουν οι παρακάτω εικόνες:

Παραπάνω βλέπουμε τον Λεωνίδα Βοριά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Χίου την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Για ακόμα μια φορά, όπως αποδεικνύεται, τα ΜΜΕ που εδώ και χρόνια ξεπλένουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν ακάθεκτα το ιδεολογικό τους έργο

Κι αν κάποτε συνήθιζαν να βαφτίζουν τους χρυσαυγίτες στο κέντρο της Αθήνας και τον Άγιο Παντελεήμονα, ως τα χρήσιμα παιδιά που βοηθούν τις ηλικιωμένες κυρίες για να σηκώσουν χρήματα από το ATM εξαιτίας της εγκληματικότητας και της παρουσίας μεταναστών στις συγκεκριμένες γειτονιές…. με την ίδια ακριβώς πρακτική, καπηλεύονται σήμερα το μεταναστευτικό ζήτημα και τις ζυμώσεις μεταξύ ντόπιων και μεταναστών προσπαθώντας να τις διεμβολίσουν με πεσμένα σύμβολα και αγιογραφίες φασιστών. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…