ΧΑ

Χρήστος Αβραμίδης

Ξεκίνησε το 7ο Αυτοοργανωμένο Pride στη Θεσσαλονίκη

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Φωτο εξωφύλλου

Με πλήθος πολιτικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων λαμβάνει χώρα και φέτος το Αυτοοργανωμένο Thess Pride, το οποίο είναι το 7ο που διοργανώνεται. Η πρώτη εκδήλωση είχε ως θέμα το cancel culture, και συνδιοργανώθηκε από την Αριστερή Ενότητα με τη συλλογικότητα Φylis.

Ακολούθησε την Τετάρτη, εκδήλωση για την αποδόμηση της τρανσφοβίας και στη συνέχεια διοργανώθηκε βραδιά queer ποίησης. Την Πέμπτη έλαβε χώρα η εκδήλωση «Ιδιωτικοποιήσεις:

Πρώτες/α χτυπιόμαστε, πρώτες/α απαντάμε» και ακολούθησε Cocktail bar.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την μεγάλη κεντρική συζήτηση της Παρασκευής, τη διαδήλωση του Σαββάτου και στη συνέχεια το καθιερωμένο Drag Show.

Η εκδήλωση ξεκινάει την Παρασκευή στις 19:00 στο Αίθριο του Πολυτεχνείου ΑΠΘ και έχει τίτλο: «Όσο πιο ενωμένα, τόσο πιο δυνατά. Νίκη ενός κινήματος είναι νίκη όλων μας»

Το Σάββατο η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 17:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια θα διεξαχθεί «Πολύχρωμη πορεία ελεύθερης έκφρασης». Λίγες ώρες μετά, στο Κυλικείο του Πολυτεχνείου, θα λάβει χώρα το Drag Show και το αυτοοργανωμένο ΛΟΑΤΚΙΑ+ Party.

H διοργάνωση έχει ως κεντρικό σύνθημα «Γιατί δεν θέλουμε να ζούμε από τύχη, ούτε να δουλεύουμε για τα κέρδη τους… Θα ζούμε όπως θέλουμε εμείς!»

Επιπλέον, οι διοργανωτές αναφέρουν ότι: «ακόμα και αν το ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα είναι συνυφασμένο με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των ατόμων της κουίρ κοινότητας, δεν είναι αποκομμένο από όσα συμβαίνουν γύρω μας» και συνεχίζουν αναφέροντας ότι «το φετινό REclaim Pride έρχεται σε μια περίοδο, όπου η ένταση της οικονομικής κρίσης έχει μετουσιωθεί σε σφοδρή επίθεση εις βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων και καταπιεσμένων ανάμεσά μας. Εμείς ως ΛΟΑΤΚΙΑ+άτομα, εργαζόμενα και άνεργα, βιώνουμε καθημερινά την οικονομική εκμετάλλευση και την υποβάθμιση των ζωών μας σε κάθε επίπεδο».

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «δεν πρέπει να μας ξεγελά το προοδευτικό και συμπεριληπτικό προσωπείο του λεγόμενου “rainbow capitalism”», δηλαδή «η αυτo-προώθηση ορισμένων πολυεθνικών ως συμπεριληπτικά περιβάλλοντα εργασίας», αφού «στην πραγματικότητα, αυτή η ξεπλυματική τακτική οδηγεί στην άκριτη κατανάλωση εμπορευμάτων και ιδεών που συντελούν σε μια ψευδαίσθηση ισότητας, όπου τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα εξακολουθούν να υφίστανται οξυμένη οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση, την οποία όμως καλούνται να ανεχθούν, ώστε να μην περιθωριοποιηθούν περαιτέρω».

Ακολουθεί η αφίσα με ολόκληρο το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

348361885 1949586038712764 5500905413973638426 n 1

Παυλίδου για Κουτσελίνη: «Ήμουν σπίτι με μελανιές και η εν λόγω κυρία εκείνη έκανε αγιογραφία του θύτη μου»

MixCollage 19 Jun 2024 12 49 PM 8605

Παυλίδου για Κουτσελίνη: «Ήμουν σπίτι με μελανιές και η εν λόγω κυρία εκείνη έκανε αγιογραφία του θύτη μου»

Μετά τη δήλωση αυτή, η ηθοποιός αναφέρθηκε στη δική της περίπτωση και τα σχόλια που…

Δημήτρης Μακαλιάς: «Ο ΑΝΤ1 είναι πολύ μπροστά, μας διώχνει για να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη» (video)

profile player 960x540 19

Δημήτρης Μακαλιάς: «Ο ΑΝΤ1 είναι πολύ μπροστά, μας διώχνει για να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη» (video)

Για την απόφαση του ANT1 να διακόψει τη συνεργασία μαζί του μίλησε ο Δημήτρης Μακαλιάς

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την επίθεση Κούγια σε Κασσελάκη: Οι δηλώσεις που παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο

Κούγια

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την επίθεση Κούγια σε Κασσελάκη: Οι δηλώσεις που παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο

Παρέμβαση για τα ομοφοβικά σχόλια Κούγια  κατά του Στέφανου Κασσελάκη