ΧΑ

Χρήστος Αβραμίδης

Ξεκίνησε το 7ο Αυτοοργανωμένο Pride στη Θεσσαλονίκη

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Με πλήθος πολιτικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων λαμβάνει χώρα και φέτος το Αυτοοργανωμένο Thess Pride, το οποίο είναι το 7ο που διοργανώνεται. Η πρώτη εκδήλωση είχε ως θέμα το cancel culture, και συνδιοργανώθηκε από την Αριστερή Ενότητα με τη συλλογικότητα Φylis.

Ακολούθησε την Τετάρτη, εκδήλωση για την αποδόμηση της τρανσφοβίας και στη συνέχεια διοργανώθηκε βραδιά queer ποίησης. Την Πέμπτη έλαβε χώρα η εκδήλωση «Ιδιωτικοποιήσεις:

Πρώτες/α χτυπιόμαστε, πρώτες/α απαντάμε» και ακολούθησε Cocktail bar.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την μεγάλη κεντρική συζήτηση της Παρασκευής, τη διαδήλωση του Σαββάτου και στη συνέχεια το καθιερωμένο Drag Show.

Η εκδήλωση ξεκινάει την Παρασκευή στις 19:00 στο Αίθριο του Πολυτεχνείου ΑΠΘ και έχει τίτλο: «Όσο πιο ενωμένα, τόσο πιο δυνατά. Νίκη ενός κινήματος είναι νίκη όλων μας»

Το Σάββατο η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 17:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια θα διεξαχθεί «Πολύχρωμη πορεία ελεύθερης έκφρασης». Λίγες ώρες μετά, στο Κυλικείο του Πολυτεχνείου, θα λάβει χώρα το Drag Show και το αυτοοργανωμένο ΛΟΑΤΚΙΑ+ Party.

H διοργάνωση έχει ως κεντρικό σύνθημα «Γιατί δεν θέλουμε να ζούμε από τύχη, ούτε να δουλεύουμε για τα κέρδη τους… Θα ζούμε όπως θέλουμε εμείς!»

Επιπλέον, οι διοργανωτές αναφέρουν ότι: «ακόμα και αν το ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα είναι συνυφασμένο με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των ατόμων της κουίρ κοινότητας, δεν είναι αποκομμένο από όσα συμβαίνουν γύρω μας» και συνεχίζουν αναφέροντας ότι «το φετινό REclaim Pride έρχεται σε μια περίοδο, όπου η ένταση της οικονομικής κρίσης έχει μετουσιωθεί σε σφοδρή επίθεση εις βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων και καταπιεσμένων ανάμεσά μας. Εμείς ως ΛΟΑΤΚΙΑ+άτομα, εργαζόμενα και άνεργα, βιώνουμε καθημερινά την οικονομική εκμετάλλευση και την υποβάθμιση των ζωών μας σε κάθε επίπεδο».

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «δεν πρέπει να μας ξεγελά το προοδευτικό και συμπεριληπτικό προσωπείο του λεγόμενου “rainbow capitalism”», δηλαδή «η αυτo-προώθηση ορισμένων πολυεθνικών ως συμπεριληπτικά περιβάλλοντα εργασίας», αφού «στην πραγματικότητα, αυτή η ξεπλυματική τακτική οδηγεί στην άκριτη κατανάλωση εμπορευμάτων και ιδεών που συντελούν σε μια ψευδαίσθηση ισότητας, όπου τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα εξακολουθούν να υφίστανται οξυμένη οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση, την οποία όμως καλούνται να ανεχθούν, ώστε να μην περιθωριοποιηθούν περαιτέρω».

Ακολουθεί η αφίσα με ολόκληρο το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

Πόσο ενδιαφέρονται οι πολίτες για τις ευρωεκλογές; Και όμως πολύ! – Τι δείχνει το Ευρωβαρόμετρο

Πόσο ενδιαφέρονται οι πολίτες για τις ευρωεκλογές; Και όμως πολύ! – Τι δείχνει το Ευρωβαρόμετρο

Πόσοι θα πήγαιναν να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές - Πώς αξιολογούν οι πολίτες της Ευρώπη;

Ναύπλιο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ιερέας που έστειλε το χυδαίο βίντεο στον 12χρονο

Ναύπλιο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ιερέας που έστειλε το χυδαίο βίντεο στον 12χρονο

Αφέθηκε ελεύθερος έως τις 16/6, οπότε και θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης, αφέθηκε ο…