Ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Νικήτας Κακλαμάνης

Το πρόγραμμά του για την Αθήνα παρουσίασε ο Νικήτας Κακλαμάνης απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους Αθηναίους και ιδιαιτέρως στον κόσμο…

Το πρόγραμμά του για την Αθήνα παρουσίασε ο Νικήτας Κακλαμάνης απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους Αθηναίους και ιδιαιτέρως στον κόσμο της ΝΔ. Παράλληλα, στην έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας, έστρεψε τα πυρά του στον νυν δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη.

Ως προς την καμπάνια του είπε: «Δέκα χιλιάδες ταξί με τη φάτσα μου θα λένε “Ψηφίστε Νικήτα”». «Απόψε εδώ είναι η παράταξη. Είναι ο λαός της Αθήνας. Όταν ξεκινάγαμε δεν πίστευα ότι δεν θα μας έφτανε το Κάραβελ και θα έπρεπε να πάμε στο ΟΑΚΑ», ήταν τα πρώτα του λόγια, όταν ξεκίνησε την ομιλία του.

Χαρακτήρισε τον νυν δήμαρχο Αθηναίων εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ και είπε χαρακτηριστικά: «Η προσπάθεια να μείνει ο κ. Καμίνης στον δήμο Αθηναίων, γιατί είναι ο εκλεκτός του κ. Βενιζέλου, δεν θα περάσει».

Και επανέλαβε: «Κύριε Καμίνη, πάμε μαζί μια βόλτα στην Αθήνα. Αντέχετε την πρόκληση; Να δούμε πόσα έργα κάναμε εμείς και πόσα έργα κάνατε εσείς. Να μας δείξετε μόνον ένα δικό σας έργο».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμά του, είπε ότι συμπτύσσεται σε τρεις στόχους: συνοχή της κοινωνίας, λειτουργικότητα της πόλης, ανάπτυξη της οικονομίας και του πολιτισμού.

Παράλληλα, υποσχέθηκε δημοτικά ιατρεία με πλήρη κάλυψη των ανασφάλιστων δημοτών, αύξηση των καθημερινών συσσιτίων, καλύτερη οργάνωση της καθαριότητας, του φωτισμού στις γειτονίες και της προσβασιμότητας στα πεζοδρόμια, και δημιουργία νέων πάρκων και συντήρηση των υπαρχόντων.

Επίσης, όπως σημείωσε, θα επιδιώξει τη δημιουργία ενός νέου κλάδου δημοτικής αστυνόμευσης στο πλαίσιο της Ελληνικής Αστυνομίας και θα προσπαθήσει να ξαναγεννηθεί η αστυνόμευση στη γειτονιά.

Δεσμεύθηκε ότι θα απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες και μίλησε για πρόταση-συμφωνία με την οργάνωση των δανειοληπτών προκειμένου να προστατευθούν όσοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Ακόμα, εξήγγειλε απαλλαγή δημοτικών τελών για όσα νέα νοικοκυριά επιστρέψουν ως κάτοικοι στον δήμο και ιδιαιτέρως στις «ερειπωμένες γειτονιές». Και ακόμα, πρόσθεσε, θα ασκήσει πίεση για να δοθούν φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες που θα επενδύσουν στο ερειπωμένο κέντρο.

Υπογράμμισε ότι «έχουμε ήδη καταστρώσει ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα που θα δείχνει με ποιο τρόπο θα φύγουμε από τη μιζέρια» επισημαίνοντας πως οι πηγές δεν θα περιορίζονται αποκλειστικά στην κρατική χρηματοδότηση και αναφέρθηκε στις εταιρείες υποδομών που ιδιωτικοποιήθηκαν. Όπως είπε, θα φορολογηθούν πλέον οι νέοι ιδιοκτήτες-ιδιώτες για τα τμήματα των δικτύων τους που περνούν κάτω από τα όρια του δήμου και επισήμανε χαρακτηριστικά: «Οι κύριοι αυτοί θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν διόδια».

Αναφέρθηκε, επίσης, στη διεκδίκηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα και σημείωσε ότι ασχέτως ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος «θα ξεκινήσουμε μια νέα καμπάνια για την επιστροφή τους. Μέχρι στιγμής έχει συνταχθεί ο Βασίλης ο Καπερνάρος και είναι κρίμα που δεν μοιραζόμαστε τον ίδιο συνδυασμό».

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό που -όπως σημείωσε- «είναι η ανάσα που θα δώσει την πολυπόθητη οικονομική ανόρθωση», υποστήριξε ότι θα ασκήσει πιέσεις προς την κυβέρνηση ώστε να κάνει διαπραγμάτευση για μείωση των εξαιρετικά υψηλών τελών του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και κατέστησε σαφές ότι θα επιδιώξει τη δημιουργία ενός νέου αεροδρομίου, χαμηλού κόστους, που θα στηρίξει με ανταγωνιστικές τιμές τον τουρισμό στην πόλη. Όπως εξήγησε, υπάρχει γνωμοδότηση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτρέπει την κατασκευή μικρότερου αεροδρομίου, το οποίο μπορεί να γίνει στην Ελευσίνα ή στην Τανάγρα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υποσχέθηκε «μια πόλη με περισσότερη ασφάλεια, ούτε ένας πεινασμένος χωρίς ένα πιάτο φαγητό, ούτε ένας άστεγος χωρίς κρεβάτι, με περισσότερο πράσινο και περισσότερους ελεύθερους χώρους».

Τεράστια επιτυχία για την κολύμβηση: Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στα 4Χ50μ. ελεύθερο ανδρών στο Ευρωπαϊκό

Τεράστια επιτυχία για την κολύμβηση: Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στα 4Χ50μ. ελεύθερο ανδρών στο Ευρωπαϊκό

Oι Κρίστιαν Γκολομέεβ, Στέργιος-Μάριος Μπίλας, Απόστολος Χρήστου και Ανδρέας Βαζαίος γράφουν ιστορία στο Οτοπένι της…

Μαλάλα Γιουσαφζάι: «Παράνομο και αδύνατο να είσαι κορίτσι» υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν

Μαλάλα Γιουσαφζάι: «Παράνομο και αδύνατο να είσαι κορίτσι» υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν

«Είναι επιτακτικό να αποκαλέσουμε το αφγανικό καθεστώς αυτό που πραγματικά είναι: ένα καθεστώς απαρτχάιντ βασισμένο…

Τραγωδία στην Πιερία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων

Τραγωδία στην Πιερία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων

Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών των οχημάτων χρειάστηκε να επιχειρήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 6…