Ξεκίνησε με καθυστέρηση εβδομάδας η απάντληση καυσίμων από το βυθισμένο τουρκικό πλοίο

Ύστερα από μια εβδομάδα από την προσάραξή του στις βόρειες ακτές της Μυκόνου ξεκίνησε η απάντληση των 200 τόνων καυσίμων…

ploio 2

Ύστερα από μια εβδομάδα από την προσάραξή του στις βόρειες ακτές της Μυκόνου ξεκίνησε η απάντληση των 200 τόνων καυσίμων από τις δεξαμενές του φορτηγού πλοίου «YUSUF CEPNIOGLU», με σημαία Τουρκίας, από το ειδικά διαμορφωμένο πλοίο «ΑΙΓΙΣ 1». Οι υπεύθυνοι αποδίδουν την καθυστέρηση στην κακοκαιρία, υπάρχουν όμως και φωνές που μιλούν για κωλυσιεργία.

Η όλη επιχείρηση παρακολουθείται επί 24ωρου βάσεως από κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, εξειδικευμένο σε θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το τουρκικό πλοίο έχουν τοποθετηθεί πλωτά φράγματα σε δύο σειρές ενώ αναμένεται να γίνει και περισυλλογή οποιωνδήποτε απορριμμάτων έχουν ξεφύγει από το προσαραγμένο πλοίο λόγω της έντονης θαλασσοταραχής των προηγουμένων ημερών.

Το πλοίο «ΑΙΓΙΣ 1» έχει αποθηκευτική ικανότητα πετρελαιοειδών καταλοίπων, 500 κυβικά μέτρα, διαθέτει φορητούς ελαιοσυλλέκτες για την περισυλλογή πετρελαιοειδών και πάνω από 1000 μέτρα πλωτά φράγματα ανοιχτής θαλάσσης. Παράλληλα το πλοίο έχει την δυνατότητα μεταφοράς φορτίων επί του κυρίου καταστρώματος σε μια επιφάνεια 260 τετραγωνικών μέτρων.

Αφού ολοκληρωθεί η απάντληση των πετρελαιοειδών αναμένεται να υπάρξει σχέδιο απομάκρυνσης των κοντέινερ και στη συνέχεια του πλοίου. Εξειδικευμένα στελέχη εταιρειών ρυμούλκησης χαρακτηρίζουν την όλη επιχείρηση αρκετά δύσκολη καθώς στο σημείο υπάρχουν απότομα βράχια και η θαλάσσια περιοχή επηρεάζεται συχνά από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…