Σε εξέλιξη η συζήτηση για Προανακριτική κατά του Νίκου Παππά για την... «καλογριτσιάδα»

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή

NewsRoom 30/03/2021 | 09:48

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016 και στις περίφημες καταγγελίες Καλογρίτσα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η κίνηση αυτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι επί της ουσίας casus belli αφού στρέφεται κατά ενός πρωτοκλασάτου στελέχους του κόμματος με επιχειρήματα το λιγότερο έωλα αν όχι κατασκευασμένα.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση:

 

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, έτοιμος για «σκληρό ροκ» προσέρχεται σήμερα στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016 και στις περίφημες καταγγελίες Καλογρίτσα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η κίνηση αυτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι επί της ουσίας casus belli αφού στρέφεται κατά ενός πρωτοκλασάτου στελέχους του κόμματος με επιχειρήματα το λιγότερο έωλα αν όχι κατασκευασμένα.  

Επιπροσθέτως, η ΝΔ δεν περιλαμβάνει στην πρότασή της για συγκρότηση Προανακριτικής την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, που αναγνώριζε ότι υπήρχε σύμβαση καθόλα  έγκυρη μεταξύ της Τοξότης (εταιρείας Καλογρίτσα) και της CCC για κατασκευαστικό έργο στο εξωτερικό και έκρινε ότι ο Καλογρίτσας έπρεπε να επιστρέψει τα 3 εκατ. ευρώ στη CCC. Η πρόταση της ΝΔ δεν περιλαμβάνει επίσης την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που επικύρωνε την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου.                                                                                       

Οι προθέσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς και από το γεγονός ότι υιοθετούνται άκριτα οι αναφορές Καλογρίτσα και όχι οι θέσεις της CCC ενώ αγνοούνται και οι κραυγαλέες αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει ο Καλογρίτσας.

Κατά της Προανακριτικής το ΚΚΕ: «Δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα»

Κατά της Προανακριτικής Επιτροπής για την… υπόθεση Καλογρίτσα τάσσεται το ΚΚΕ.

«Δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα», λέει το ΚΚΕ, που αναμένεται να δηλώσει «παρών» ενώ αποχώρηση από τη διαδικασία έχει ήδη ανακοινώσει το Μέρα25, δια του Γιάνη Βαρουφάκη.

Πολάκης κατά κυβέρνησης: «Υλοποιείτε εντολή Μαρινάκη»

«Υλοποιείτε εντολή Μαρινάκη. Δε συγχωρούν οι καναλάρχες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους έβαλε να πληρώσουν για τις συχνότητες», τόνισε ο Παύλος Πολάκης στην παρέμβασή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016 και στις περίφημες καταγγελίες Καλογρίτσα.

«Ποιο είναι το πολιτικό σας σχέδιο; Να προχωρήσετε σε Προανακριτική επιτροπή σε ένα προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ γιατί υλοποιείτε εντολή Μαρινάκη. Δε θα συγχωρήσετε ποτέ και δε συγχωρούν οι καναλάρχες ότι ο Νίκος Παππάς, ο Λευτέρης Κρέτσος, ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους έβαλε να πληρώσουν για το δημόσιο αγαθό των συχνοτήτων το οποίο για 25 χρόνια το είχαν λες και ήταν χωράφι που είχαν κληρονομήσει από τον παππού τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δε θα συγχωρέσουν ποτέ ότι τους βάλαμε να πληρώσουν», συμπλήρωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Εν συνεχεία, σε έντονο ύφος υπογράμμισε: «Στήσατε ένα μηχανισμό, μία διαπλοκή και δεν κοκκινίζετε, δεν ντρέπεστε να κατηγορείτε εμάς για διαπλοκή. Εσείς που οργανώσατε ένα σύστημα τραπεζιτών, ολιγαρχών, καναλαρχών με υπηρετικό προσωπικό εσάς και ένα μεγάλο κομμάτι του σημιτικού ΠΑΣΟΚ».