Ξεκίνησε η έξοδος του τριημέρου

Το όψιμο καλοκαιράκι σε συνδυασμό με την αργία της 28ης Οκτωβρίου έδωσε το έναυσμα σε πολλούς για μια τριήμερη απόδραση, εκτός των τειχών.

Μαζική προβλέπεται η φετινή έξοδος για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Μέχρι το μεσημέρι είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας περισσότερα από 25 χιλιάδες αυτοκίνητα. Μεγάλη η κίνηση και στα λιμάνια. Σε ισχύ έχουν τεθεί τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας και η απαγόρευση διέλευσης φορτηγών στα ρεύματα εξόδου των εθνικών οδών.

Ιδιαίτερα αυξημένη από το πρωί ήταν η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά. Οι περισσότεροι επέλεξαν τα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού για την τριήμερη απόδραση τους. Μικρή ταλαιπωρία υπέστησαν οι 289 επιβάτες του πλοίου Διονύσιος Σολωμός αφού λίγο πριν την αναχώρησή του παρουσίασε μηχανική βλάβη. Τελικά απέπλευσε με δίωρη καθυστέρηση για δυτικές Κυκλάδες.

Αυξημένη χωρίς προβλήματα είναι και η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο. Η έξοδος του τριημέρου αναμένεται αυξημένη κατά 19% σε σχέση με το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία για την ομαλή μετακίνηση των εκδρομέων.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή και από τις 16.00 έως τις 21.00 δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου των μεγάλων εθνικών οδών.

Την Δευτέρα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η ίδια απαγόρευση θα ισχύει στο ρεύμα εισόδου.

«Κρατάει» η καλοκαιρία

Ο καιρός θα είναι σύμμαχος των εκδρομέων καθ΄όλη την διάρκεια του τριημέρου. Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές αναμένονται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου.

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη προβλέπεται για αύριο Σάββατο 26 Οκτωβρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στην Αττική γενικά αίθριος με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 27 βαθμούς. Ίδιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 09 έως 25 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 26, στην Ήπειρο από 2 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 25, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 23 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.