Newsroom

Newsroom

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς»

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν σε λίγες ώρες και αναμένεται να κρατήσουν τουλάχιστον έως και την Τρίτη.

5244717

Η επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδα ξεκίνησε με τα χιόνια να κάνουν ήδη την εμφάνισή τους στη Δυτική Μακεδονία.  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η πτώση της θερμοκρασίας ξεκίνησε από τα βόρεια της χώρας όπου  ήδη σημειώνονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θράκης. Καθώς το ψυχρό μέτωπο κινείται νότια, αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις στα πεδινά και ημιορεινά τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας χώρας ενώ τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν σε λίγες ώρες και αναμένεται να κρατήσουν τουλάχιστον έως και την Τρίτη.

 

Εκχιονιστικά και αλατιέρες
 
Οι Υπηρεσίες Περιφέρειας είναι σε επιφυλακή και τα μηχανήματα για αποχιονισμό στους δρόμους ενώ ολικός παγετός αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια αναμένονται όμως σε αρκετές περιοχές της χώρας, με δήμους και περιφέρειες να είναι επί ποδός. Στην Αττική τα φαινόμενα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους από την Δευτέρα ωστόσο οι προετοιμασίες ξεκίνησαν ήδη εδώ και μέρες. 

Στα βόρεια προάστια που δοκιμάστηκαν έντονα πριν από ένα χρόνο λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, Δήμοι και περιφέρεια εργάζονται πυρετωδώς. Σε πλήρη ετοιμότητα είναι όλος ο μηχανισμός Περιφέρειας Αττικής με 80 μηχανήματα , 2,5 χιλιάδες τόνους αλάτι και 250 άτομα προσωπικό.

 
Σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων της πόλης από το κρύο παραμένει ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων, διατηρώντας ανοιχτές θερμαινόμενες αίθουσες και αυξάνοντας τις επιτόπιες παρεμβάσεις του Streetwork στους δρόμους της πρωτεύουσας, ώστε να μη μείνει κανένας μόνος και απροστάτευτος.

Από τις 11 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησαν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μέχρι σήμερα το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων έχει υποδεχθεί στους χώρους του 38 συνανθρώπους μας, εκ των οποίων οι 32 παραμένουν στη κέντρο.

Στη θερμαινόμενη αίθουσα που λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας φιλοξενούνται 19 άτομα, τα οποία λαμβάνουν καθημερινά κουβέρτες και έτοιμα γεύματα.

Τονίζεται ότι λόγω των συνεχιζόμενων χαμηλών θερμοκρασιών οι θερμαινόμενες αίθουσες στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3) και στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, που βρίσκεται στην οδό Ταϋγέτου 60 (τηλέφωνα επικοινωνίας 2102011151 και 2102235605) παραμένουν σε 24ωρη λειτουργία, τηρώντας αυστηρά όλους τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας.

Για όσους επιμένουν να παραμείνουν στον δρόμο, τα κλιμάκια του «StreetWork» ενισχύονται σε όλη την πόλη. Οι ομάδες αυτές, που αποτελούνται από δύο κοινωνικούς λειτουργούς και έναν νοσηλευτή, βρίσκονται όλο το 24ωρο στο πλευρό τους, μοιράζοντας κουβέρτες, ζεστά ρούχα και ροφήματα.

Παράλληλα, συνεχίζεται η 24ωρη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΥΑΔΑ (210-5246515), ώστε οι πολίτες να μπορούν να αναφέρουν σημεία στα οποία βρίσκονται άστεγοι, που χρειάζονται βοήθεια.

Νέα Οδός: Ενημέρωση των οδηγών για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Με ανακοίνωσή της η Νέα Οδός ενημερώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού της βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα. Ωστόσο, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων συνιστούμε στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:

Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρείας.

Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας), μπορούν να καλούν στο 22950 26900.
Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα), μπορούν να καλούν στο 2641 306 306 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).
 

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Έκτακτη σύσκεψη έγινε νωρίτερα με στόχο  τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων ώστε να μην καταγραφούν προβλήματα ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν σε λίγες ώρες και αναμένεται να κρατήσουν τουλάχιστον έως και την Τρίτη.

Τι θα γίνει στην Αττική

Με χιονόνερο θα ξεκινήσει ημέρα αύριο στην Αττική με χιονόπτωση να εκτιμάται πως θα σημειωθεί και χαμηλότερα από τα ορεινά- ημιορεινά, φτάνοντας μέχρι τα βόρεια προάστια έως το απόγευμα.

Τα φαινόμενα θα σταματήσουν πρόσκαιρα από το απόγευμα έως το βράδυ.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται πως το βράδυ του Σαββάτου προς το πρωί Κυριακής θα υπάρξει υποτροπή του καιρικού φαινομένου και κυρίως στα βόρεια κι ανατολικά του νομού θα υπάρχουν χιονοπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή της εβδομάδας, κατά την δεύτερη φάση του κύματος κακοκαιρίας- το οποίο και εκτιμάται πως θα είναι ισχυρότερο, αναμένονται χιόνια μέχρι και στο κέντρο και τα παράλια της Αθήνας

Κυριακή

Ξημέρωμα Κυριακής πυκνά χιόνια αναμένεται να πέσουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες και την βορειανατολική Πελοπόννησο.

Αφού ξημερώσει, εκτιμάται πως  ολοκληρωτικά “στα λευκά θα έχουν ντυθεί” η Κρήτη, η Εύβοια, το Αιγαίο και οι Κυκλάδες.

 

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ: Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

ΑΠΘ1

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ: Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

Απόπειρα με αλυσοπρίονο σε χώρο σχολής του ΑΠΘ που βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας σύμφωνα με δημοσίευμα

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

δικαστηριο 3

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

1.000 περίπου δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της, ενώ άλλες στο…