Newsroom

Newsroom

Ξεκίνησε η δίκη του Πιστόριους – Αθώος δηλώνει ο παραολυμπιονίκης

Αθώος δήλωσε ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους για την υπόθεση της δολοφονίας της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, στη δίκη που…

pistorius 1

Αθώος δήλωσε ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους για την υπόθεση της δολοφονίας της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα, ένα χρόνο μετά το συγκλονιστικό συμβάν.

Ο Πιστόριους κατηγορείται ότι τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013 πυροβόλησε στο σπίτι του την τότε σύντροφό του, την ώρα που βρισκόταν στην τουαλέτα, όμως ο ίδιος υποστηρίζει πως επρόκειτο περί ατυχήματος, καθώς νόμιζε πως κάποιος είχε εισβάλει στο σπίτι του.

Στη δήλωσή του, ο Πιστόριους υποστήριξε πως άκουσε το θόρυβο από το παράθυρο του μπάνιου που άνοιγε και νόμιζε πως είχε μπει διαρρήκτης, κι έτσι πήρε το όπλο του και πλησίασε στην τουαλέτα, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τη σύντροφό του, όπως ανέφερε. Δήλωσε ακόμα πως ήταν τρομοκρατημένος, καθώς λόγω της αναπηρίας του δε θα μπορούσε να τρέξει.

Η δίκη, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου, μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση, και αν ο Πιστόριους κριθεί ένοχος κινδυνεύει ακόμα και με 25 χρόνια κάθειρξη.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…