Newsroom

Newsroom

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του μικρού Γιάννη από την Κοζάνη

Έπειτα από τέσσερις αναβολές, ξεκίνησε το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, η δίκη για το θάνατο, πριν από τέσσερα…

diki

Έπειτα από τέσσερις αναβολές, ξεκίνησε το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, η δίκη για το θάνατο, πριν από τέσσερα χρόνια, του μικρού Γιάννη από την Κοζάνη, που ταλαιπωρήθηκε για αρκετές μέρες, μεταφερόμενος σε διάφορα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Για την υπόθεση, που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη, προκαλώντας και την παρέμβαση της τότε υπουργού Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, κατηγορούνται τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Πρόκειται για τον πρώην διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας, τους άλλοτε διευθυντή και αναπληρωτή διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου ειδικών παθήσεων ‘Λοιμωδών’ Θεσσαλονίκης, όπως και μία νοσηλεύτρια του πρώτου νοσοκομείου.

Όλα ξεκίνησαν στις 6 Μαρτίου του 2010, όταν το 13 μηνών αγοράκι παρουσίασε ήπια αδιαθεσία. Επειδή ο παιδίατρος που το παρακολουθούσε έλειπε εκτός Κοζάνης, όπου ζουν οι γονείς του άτυχου αγοριού, απευθύνθηκαν στα δύο νοσοκομεία του νομού τους, το ‘Μαμάτσειο’ της Κοζάνης και το ‘Μποδοσάκειο’ της Πτολεμαΐδας, όπου όμως διαπίστωσαν ότι οι παιδιατρικές κλινικές δεν λειτουργούσαν.

Έτσι, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου, αφού εξετάστηκε το αγοράκι διαγνώστηκε ‘γαστρεντερίτιδα και βρογχιολίτιδα’. Στο βούλευμα περιγράφονται μία σειρά από παραλείψεις των κατηγορουμένων, όπως επί παραδείγματι ότι δεν χορηγήθηκε στο παιδί ενδοφλέβιος όρος, με συνέπεια αυτό να αφυδατωθεί, ενώ απαγορεύτηκε η χορήγηση υγρών από το στόμα.

Μετά από επιμονή των γονιών, o Γιαννάκης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ‘Λοιμωδών’ και μετέπειτα στο ‘Ιπποκράτειο’ της Θεσσαλονίκης, όπου εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Εκεί εξέπνευσε, έπειτα από περίπου μία βδομάδα νοσηλείας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος προήλθε από σηπτικό σοκ σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια στην οποία είχαν περιέλθει ζωτικά του όργανα.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τις καταθέσεις των γονιών του μικρού αγοριού, που περιέγραψαν το δρόμο του γιου τους προς το θάνατο, κάνοντας λόγο για παραλείψεις και λαθεμένους χειρισμούς των κατηγορουμένων. «Λυπάμαι που βρίσκομαι εδώ. Το παιδί μου ήταν γερό και το έχασα σε λίγες μέρες» κατέθεσε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα. Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί την επόμενη Πέμπτη.

Πηγή: esaloniki.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…