Newsroom

Newsroom

Ξεκίνησε η δίκη Φουρθιώτη: Προκαλεί και δηλώνει «αθώος» και θύμα σεναρίων – Αντιμετωπίζει βαριά κακουργήματα

«Δηλώνω αθώος και θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα», είπε ο παρουσιαστής

fourthiotis 45 0
O trash παρουσιαστής κάθεται στο εδώλιο για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη αλλά και για ακόμα επτά πλημμελήματα.
Οι δύο από τους τρεις  συγκατηγορούμενους του  θα λογοδοτήσουν, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και της έκρηξης καθώς και για έξι πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες. Ο τρίτος συγκατηγορούμενος του Μένιου Φουρθιώτη  αντιμετωπίζει κατηγορίες σε σχέση με διακίνηση απαγορευμένων ουσιών σε αθλητές.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι επιθέσεις έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη , τον Απρίλιο του 2021, ήταν οργανωμένες από τον βασικό κατηγορούμενο , προκειμένου να πετύχει την επιστροφή του σε καθεστώς αστυνομικής φύλαξης και οι δύο συγκατηγορούμενοι του είναι αυτοί που ανέλαβαν να εκτελέσουν το σχέδιο του παρουσιαστή, έναντι χρηματικού ποσού.

Οι δύο δράστες των επιθέσεων ωστόσο είναι σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος τους, αυτοί που άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον  αστυνομικών τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου προσπαθώντας να αποφύγουν τυχαίο έλεγχο. Την ίδια μέρα γύρω στις 11 τη νύχτα , το ίδιο καλάσνικοφ φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε για τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του παρουσιαστή. Μία εβδομάδα μετά, σημειώθηκε έκρηξη έξω από το γκαράζ του, ενέργεια που επίσης θεωρείται οργανωμένη από τον κατηγορούμενο.Οι κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί αρνούνται όσα τους αποδίδονται ισχυριζόμενοι πως δούλευαν ως φύλακες για τον Φουρθιώτη και πως δεν έχουν καμία σχέση με τις επιθέσεις στο σπίτι του εργοδότη τους και τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών. 

Δήλωσε αθώος 
 
Ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από τον εισαγγελέα ρωτήθηκε από την πρόεδρο της έδρας εάν αποδέχεται τις κατηγορίες και απάντησε ότι είναι αθώος.
«Δηλώνω αθώος και θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα», είπε ο παρουσιαστής. Αθώοι δήλωσαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.
Πρώτος μάρτυρας εξετάστηκε ένας εκ των αστυνομικών , οι οποίοι τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου 2021 εντόπισαν μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες στην περιοχή της Κηφισιάς η οποία θεωρήθηκε ύποπτη γιατί δεν είχε πινακίδα και πίσω φως.
 
Πρόκειται για τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι φέρονται να πυροβολούσαν κατ’εντολή του Μένιου Φουρθιώτη το σπίτι του στο Διόνυσο, και οι οποίοι κατά την απομάκρυνσή τους από το σημείο έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας και άρχισαν επίσης να πυροβολούν.
 
«Ο συνοδηγός είχε ένα σάκο από τον οποίο εξείχε ένα μακρύκανο όπλο. Έστριψε το σώμα του αριστερά, μας σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί 3-4 φορές. Τον σάκο τον απέρριψαν στη συνέχεια, ήταν σκουρόχρωμος.
Φορούσαν κράνη και οι δύο. Εγώ ήμουν στην πρώτη μηχανή οδηγός», κατέθεσε ο μάρτυρας.
Εισαγγελέας:  Μπορείτε να περιγράψετε τον σωματότυπο;
Μάρτυρας: Φορούσαν μπουφάν, ήταν εύσωμοι, μετρίου αναστήματος.
 
Ο επόμενος μάρτυρας, επίσης αστυνομικός , ο οποίος μετέβη στη λεωφόρο Θησέως στην Κηφισιά όταν έλαβε σήμα ότι συνάδελφοί του δέχθηκαν επίθεση υποστήριξε στην κατάθεση του : «Βρήκαμε τους κάλυκες και έναν σάκο στην κάθοδο προς Αθήνα.
Περισυλλέξαμε τα πειστήρια και τα αποδώσαμε.»
 
Οι καταθέσεις τους αμφισβητήθηκαν από τον  συνήγορο υπεράσπισης Κ.Γώγο ο οποίος μάλιστα ζήτησε να κρατηθεί  ο δεύτερος μάρτυρας  για ψευδορκία.
Η δίκη συνεχίζεται. 
 
Στο σκαμνί και για το συμβόλαιο θανάτου του Κώστα Βαξεβάνη 
Ο Μένιος Φουρθιώτης όμως έχει παραπεμφθεί σε δίκη  και  για το συμβόλαιο θανάτου τού δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, κατ’ εντολήν του ιδίου.
Η έρευνα των αρχών οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για «το αδίκημα της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση εγκλήματος» και η δίκη του αναμένεται να διεξαχθεί στο Θ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.
Πρόκειται για πλήρη επιβεβαίωση όσων είχε καταγγείλει δημοσίως τον Απρίλιο του 2021 ο Κ. Βαξεβάνης και επιβεβαίωσαν στη συνέχεια μάρτυρες με επίσημες καταθέσεις τους στην ΕΛΑΣ, ενώ αποτελεί ακόμη μία εμπλοκή του Μ. Φουρθιώτη με τη Δικαιοσύνη.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…