Ξεκινά συνομιλίες ο Ποροσένκο για σχηματισμό συμμαχίας στο ουκρανικό κοινοβούλιο

Ο Oυκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τη Δευτέρα συνομιλίες για τον σχηματισμό μιας συμμαχίας στο κοινοβούλιο έπειτα…

Ο Oυκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τη Δευτέρα συνομιλίες για τον σχηματισμό μιας συμμαχίας στο κοινοβούλιο έπειτα από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις οποίες, σύμφωνα με τα exit poll, κυριάρχησαν ο δικός του πολιτικός συνασπισμός και άλλες φιλοδυτικές δυνάμεις.

Ο Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως τα τελικά αποτελέσματα των σημερινών εκλογών αναμένονται σε δέκα ημέρες και πως το διάστημα αυτό είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες. Είπε ότι θα διορίσει πρωθυπουργό από τη συμμαχία που σχηματίστηκε.

Επίσης, ο Ποροσένκο δήλωσε πως οι Ουκρανοί έδειξαν πως υποστηρίζουν το σχέδιό του για τερματισμό μιας αυτονομιστικής σύγκρουσης, δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και τη φιλοδυτική πορεία του στις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε μία δήλωση που αναρτήθηκε στην προεδρική ιστοσελίδα αφότου οι δημοσκοπήσεις στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων έδειξαν πως ο Συνασπισμός Ποροσένκο και άλλες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις κυριάρχησαν στις εκλογές, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους γιατί υποστήριξαν μια “δημοκρατική, μεταρρυθμιστική, φιλοουκρανική και φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία”.

“Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τάχθηκαν υπέρ των πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου και επιδιώκουν μια πολιτική λύση στην κατάσταση στο Ντονμπάς (περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας)”, αναφέρεται στη δήλωση του Ουκρανού προέδρου.

Καρδίτσα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Καρδίτσα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Αγρότες, έμποροι, επαγγελματίες, πολίτες της Καρδίτσας που επλήγησαν από τα πρωτοφανή μέτωπα κακοκαιρίας Daniel και…