Ξεκινά η δίκη για την επίθεση στους μετανάστες στη Μανωλάδα

Ξεκινά την Παρασκευή 6 Ιουνίου στην Πάτρα η δίκη του φραουλοπαραγωγού και των επιστατών του που πυροβόλησαν πέρυσι 28 μετανάστες εργάτες γης…

manolada 0

Ξεκινά την Παρασκευή 6 Ιουνίου στην Πάτρα η δίκη του φραουλοπαραγωγού και των επιστατών του που πυροβόλησαν πέρυσι 28 μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα, όταν αυτοί διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους.

Η Τοπική Επιτροπή Πάτρας της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και την φασιστική απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργάτες γης και ενάντια στον «ρατσισμό και την εργοδοτική αυθαιρεσία».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Την Παρασκευή 6/6 δικάζεται στην Πάτρα ο Βαγγελάτος και οι μπράβοι του. Πρόκειται για την συμμορία που τραυμάτισε με καραμπίνες 28 μετανάστες εργάτες πέρυσι στις 17/4 όταν αυτοί και άλλοι συνάδελφοί τους ζήτησαν τα δεδουλευμένα 6 μηνών που τους χρωστούσε ο φραουλοπαραγωγός.

Μετά την δολοφονική ρατσιστική αυτή επίθεση ακολούθησε μια έκρηξή οργής.

Οι μετανάστες εργάτες οργανώθηκαν, έφτιαξαν σωματείο, διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και 6000 εργάτες γης της Μανωλάδας και εργαζόμενοι και νεολαίοι από την Ηλεία και την Αχαΐα διαδήλωσαν μέσα στα χωράφια μέχρι το Α.Τ.Βάρδας σε ένα τεράστιο ποτάμι αντιρατσιστικής και εργατικής δύναμης.

Αυτή η μάχη για χαρτιά, μισθούς και αξιοπρέπεια στην ζωή και την εργασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Την Παρασκευή θα βρεθούμε όλοι στα δικαστήρια της Πάτρας στις 9πμ για να διεκδικήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Πλήρης δικαίωση των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας. Στη φυλακή ο Βαγγελάτος και οι συνεργοί του. Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών με ίσα δικαιώματα στην δουλειά και την διαβίωση.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή σας καλεί όλους την Παρασκευή 6/6 στις 9πμ στα Δικαστήρια (Γούναρη και Κορίνθου) να ενώσουμε την φωνή μας με τους εργάτες γης της Μανωλάδας ενάντια στον ρατσισμό και την εργοδοτική αυθαιρεσία.»

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

λαμια φωτια

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας..