Newsroom

Newsroom

Ξεκινά ένα δύσκολο διήμερο με 40άρια

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός για την Κυριακή, με ανέμους που ευνοούν την μεταφορά της αφρικανικής σκόνης, ιδίως στις δυτικές περιοχές της επικράτειας.

5b52e3681dc5247f448b456b 1

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση που τοπικά θα φθάνει τα 6 μποφόρ, ιδίως στα νότια. Αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία στο εσωτερικό της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, θα φθάσει κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με ανέμους από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου, όμως στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη τιμής της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Θεσσαλονίκη, επίσης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με μεταβλητούς ανέμους, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, με ένταση 3 με 4, πρόσκαιρα στα νότια έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 19 έως τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως με λίγες τοπικές νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά θα γίνουν νότιοι, εντάσεως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη επίσης προβλέπεται αίθριος καιρός, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 34 και στην Κρήτη κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι-βορειοδυτικοί και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα επίσης αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με ανέμους βορειοδυτικούς, εντάσεως 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.