Ξεκάθαρο μήνυμα προς αμφισβητίες από Τσίπρα που απαίτησε να τελειώνει η πλάκα

Σήκωσε το…γάντι ο Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, και απάντησε σε όσους εκφράζουν διαφωνίες για…

Σήκωσε το…γάντι ο Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, και απάντησε σε όσους εκφράζουν διαφωνίες για τη στρατηγική που ακολουθεί.

Ο κ.Τσίπρας υπερασπίστηκε το σχέδιό του για άνοιγμα προς όλες τις δυνάμεις που αντιμάχονται το μνημόνιο και επιθυμούν την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης,

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τα στελέχη της ΚΕ να στηρίξουν την επιλογή αυτή, θεωρώντας ότι είναι προσχηματικές οι αντιρρήσεις που εκφράζονται για δήθεν αλλοίωση του πολιτικού προσανατολισμού του κόμματος και απώλεια του ριζοσπαστικού του χαρακτήρα.

«Εγώ είμαι απόλυτα ανοιχτός στην κριτική και στις διαφορετικές οπτικές, δεν έχω το αλάθητο αλλά δε θα ανεχτώ κάποιοι να λένε ότι θα οδηγήσουμε το λαό σε μια νέα μεγάλη διάψευση, σε νέες Βάρκιζες. Αν κάποιοι θέλουν να πούνε κάτι να το πούνε καθαρά», είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον  «το μεγάλο σπίτι της Αριστεράς» και οφείλει να αντιληφθεί τη νέα πραγματικότητα: «Πάνω από 1,5 εκατ. ψηφοφόροι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να αντιστοιχηθούμε και με όσους πρέπει να πειστούν» είπε, διευκρινίζοντας πως «είναι ένα σπίτι με γερά θεμέλια και με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα στους ψηφοφόρους».

«Σέβομαι τη διαφορά των απόψεων. Ποιος εισηγήθηκε κεντροαριστερή στροφή; Αυτό που είπαμε το ’11 από τα αριστερά της αριστεράς ως τα αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας είναι καινούργιο; Τα ίδια είπαμε και στο Συνέδριό μας», υπενθύμισε. «Υπάρχει ο φόβος μη τυχόν πλατύνει τόσο το μέτωπο που θα δημιουργήσει κρίση της φερεγγυότητάς μας; Υπάρχει λέω εγώ. Ας προσέξουμε να μην συμβεί», προειδοποίησε και δήλωσε πως «στις δαγκάνες της κεντροαριστεράς θα πέσουμε αν την αφήσουμε να ανασυγκροτηθεί. Αν αδιαφορήσουμε για το σχέδιο του μεσαίου χώρου. Ετσι φτιάχνονται τα κόμματα όπως το Ποτάμι; Μέσα σε λίγες μέρες;».

Σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε τους λόγους για τους οποίους είναι μείζον το ζήτημα για τα «κουκιά»: «Πώς αύριο θα συννενοηθούμε όταν μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας; Ας μην βαφτίζουμε δεξιά στροφή τη διαρκή ριζοσπαστική παρέμβαση, η αριθμητική δεν είναι αμελητέα και χρειαζόμαστε και τους αριθμούς για να είμαστε έτοιμοι να τα καταφέρουμε».

Οι επόμενες μέρες και μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου θα είναι κρίσιμων πολιτικών και κοινωνικών διεργασιών, προέβλεψε και περιγράφοντας τις επιλογές του κόμματός του εξήγησε: «Η μία στρατηγική επιλογή θα ήταν να αφήσουμε την κυβέρνηση να βράσει στο ζουμί της, να πέσει σαν ώριμο φρούτο. Η άλλη είναι να κάνουμε τα πάντα, ώστε να προκαλέσουμε την προσφυγή στη λαική ετυμηγορία άμεσα, το 2014».

«Βρισκόμαστε σε συνθήκες κινηματικής άμπωτης και αν υπάρξει προσπάθεια ποδηγέτησης για εκλογή ΠτΔ θα μιλάμε για κυβέρνηση μέχρι το ’16 που θα ισοπεδώσει τα πάντα στον τόπο» είπε και κάλεσε βουλευτές και στελέχη να επιλέξουν το έναν από τους δυο δρόμους. «Να συνειδητοποιήσουμε ότι μας πηγαίνει ένα ρεύμα της προσδοκίας. Η αποτροπή εκλογής ΠΤΔ θα οδηγήσει σε εκλογές. Το επόμενο δίμηνο πρέπει να πάρουμε κεντρικές πρωτοβουλίες ενός πλατιού δυναμικού μετώπου, στα οποία θα καλέσουμε βουλευτές που διαφοροποιούνται στις μνημονιακές πολιτικές».

Άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο για πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια συνδέοντάς την με τη λαϊκή απαίτηση «Ο κόσμος που έρχεται δίπλα μας, έρχεται γιατί θέλει δικαίωση, να υπάρξει και τιμωρία. Θα καλέσουμε τους βουλευτές να συνυπογράψουν μια πρόταση, ώστε να συνεξεταστεί η υπόθεση των υποβρυχίων αυτή που αφορά 2δις ευρώ; Διαφορετικά αν αφήσουμε την κυβέρνηση μέχρι το 2016 θα ισοπεδώσει τα πάντα».

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας

Καταπέλτης ο εισαγγελέας - Την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη…