«Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στα ιδιωτικά σχολεία: Κύμα εκδικητικών απολύσεων μετά το νόμο Κεραμέως

Δεκάδες απολύσεις είναι σε εξέλιξη σε μια σειρά από ιδιωτικά σχολεία της χώρας, με τους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ να «έχουν ξεκινήσει ένα άγριο ξεκαθάρισμα λογαριασμών», σε βάρος των εργαζομένων.  «Θαυμάστε κυρία Υπουργέ την… αριστεία σας!» αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, «δείχνοντας» ως υπεύθυνη για τις απολύσεις τη Νίκη Κεραμέως

keramews

Δεκάδες εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων σε ιδιωτικά σχολεία καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, τις τελευταίες ημέρες, πολλά ιδιωτικά σχολεία έχουν προχωρήσει, βάσει του νέου νόμου Κεραμέως, σε καταγγελίες συμβάσεων εκπαιδευτικού προσωπικού, οι οποίες ξεπερνούν τις 150 περιπτώσεις.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση σημειώνει πως δεν πρόκειται για τυχαίες περιπτώσεις, αλλά για εργαζόμενους που έχουν συνδικαλιστική δράση ή έχουν κατά καιρούς δημοσιοποιήσει σοβαρές παρανομίες των σχολείων στα οποία εργάζονταν τους και «κοστίζουν ακριβά» στις διοικήσεις τους.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

«Η “θωράκιση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών” (κατά Νίκη Κεραμέως..) μόλις ξεκίνησε. Από προχθές η Ομοσπονδία γίνεται αποδέκτης ενημερώσεων για δεκάδες καταγγελίες σύμβασης, πολλές εκ των οποίων λαμβάνουν χώρα σε επώνυμα σχολεία. Οι ιδιοκτήτες αποθρασυμένοι από το νόμο Κεραμέως-ΣΙΣ, έχουν ξεκινήσει ένα άγριο ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Εκπαιδευτικοί με συνδικαλιστική δράση, εκπαιδευτικοί που έχουν κάνει σοβαρές καταγγελίες για βαριές παρανομίες των σχολείων τους (πλαστογράφηση τίτλων σπουδών, αλλοίωση βαθμολογιών, μη καταβολή νόμιμου μισθού και υπερωριών, παράνομη εργασία σε αργίες και διακοπές, παράνομες συνοδείες σε σχολικά λεωφορεία), συνάδελφοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας που κοστίζουν «ακριβά» βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Θαυμάστε κυρία Υπουργέ την… αριστεία σας! Μέχρι στιγμής πάνω από 50 ιδιωτικές σχολικές μονάδες έχουν προβεί σε τέτοιου είδους καταγγελίες σύμβασης ιδιωτικών εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα αυτές κατά προσέγγιση να ξεπερνούν τις 150, αν προστεθούν οι καταγγελίες της διετίας και αυτές σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Ορισμένα από τα ιδιωτικά σχολεία που έχουν προβεί σε καταγγελίες σύμβασης είναι:

Εκπαιδευτήρια Ι. Τσιαμούλη
Εκπαιδευτήρια Γείτονα στην Βάρη
Neue Schule Athen
Εράσμειος ελληνογερμανική σχολή
Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών
Εκπαιδευτήρια Σ.Αυγουλέα-Λιναρδάτου
Ιορδανάκειον Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια.
Πρότυπο Βάρης
Σύγχρονη Παιδεία Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μυκόνου
Εκπαιδευτήρια Κασσαβήτα
Εκπαιδευτήρια Ιόνιος
Αρσάκεια Πάτρας
Εκπαιδευτήρια Πάνου στην Ναύπακτο
Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου
Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη

Επειδή ορισμένοι συνάδελφοι έχουν προβεί σε εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες που αποδεικνύουν ότι με τις νέες ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος αλλοίωσης του δημόσιου αγαθού της παιδείας, θα υπάρξει άμεσα συνέχεια σε νομικό και πολιτικό επίπεδο. Παρακαλούμε τους συναδέλφους που πληροφορούνται για την καταγγελία σύμβασης του να ενημερώσουν άμεσα την ΟΙΕΛΕ.»

Πειραιάς – Απόπειρα δολοφονίας : Η στιγμή που η 16χρονη επιτίθεται με μαχαίρι στη 19χρονη (video)

peiraias epithesi

Πειραιάς – Απόπειρα δολοφονίας : Η στιγμή που η 16χρονη επιτίθεται με μαχαίρι στη 19χρονη (video)

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, μπροστά στην επίθεση βρισκόταν και ο φίλος της…

Περίεργη ανατροπή στην υπόθεση Αυγενάκη: Ανακάλεσε την μήνυση εναντίον του ο υπάλληλος του αεροδρομίου

Αυγενάκης

Περίεργη ανατροπή στην υπόθεση Αυγενάκη: Ανακάλεσε την μήνυση εναντίον του ο υπάλληλος του αεροδρομίου

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η κίνηση του υπάλληλου του αεροδρομίου ,μετά το επεισόδιο με τον Λευτέρη…