Newsroom

Newsroom

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών πίσω από τους πυροβολισμούς στο ΑΠΘ

Χειρουργήθηκε ο 23χρονος που πυροβολήθηκε - Αφέθηκαν ελεύθεροι οι οκτώ προσαχθέντες

apt

Ένας 23χρονος, σεσημασμένος για ληστείες και ναρκωτικά, είναι το άτομο που τραυματίστηκε κατά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς χθες το βράδυ στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από τις έρευνες της αστυνομίας.

Ο τραυματίας, με καταγωγή από τη Γεωργία, υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» όπου έφτασε με τραύματα στα πόδια από πυροβόλο όπλο.

Στο μεταξύ, σε οκτώ ανήλθαν οι προσαγωγές υπόπτων για το επεισόδιο. Δεν προέκυψε όμως εμπλοκή των προσαχθέντων στο επεισόδιο και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως έγινε γνωστό, το αιματηρό συμβάν εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας, στην πλατεία Χημείου, όταν ομάδα 20 περίπου ατόμων επιχείρησε αρχικά να εισέλθει στο πανεπιστημιακό κάμπους μέσω της Εγνατίας, αλλά τούς απέτρεψε η ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας του Ιδρύματος. Η ίδια ομάδα κατάφερε τελικά να εισέλθει στο Πανεπιστήμιο από μια μικρή πόρτα επί της οδού Εθν. Αμύνης και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Χημείου, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο 23χρονος με έναν φίλο του. Ακολούθησαν πυροβολισμοί, με την αστυνομία να συγκεντρώνει από το σημείο πέντε κάλυκες και μία βολίδα, ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη αίματος.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το επεισόδιο συνδέεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ διακινητών ναρκωτικών.