Newsroom

Newsroom

Ξεκάθαρη στήριξη Βενιζέλου σε Μητσοτάκη και ΝΔ

«Οι πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης έχουν αλλάξει την εικόνα της χώρας»

βενιζέλος 1

Κολλητός και συγκυβερνήτης με τον Σαμαρά, πιστός οπαδός και του Κυριάκου. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όλο και πιο κοντά στο άρμα της ΝΔ..

«Οι πρώτες εκατό -και πλέον- μέρες της κυβέρνησης είναι καλές και έχουν οδηγήσει σε μία επικοινωνιακή νίκη της και κυρίως σε μία αλλαγή της ατμόσφαιρας και της διεθνούς εικόνας της χώρας», όμως υπάρχει ανάγκη να αρχίσουν να γεφυρώνονται «σφαίρες οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι απομακρυσμένες, όπως η χρηματοοικονομική σφαίρα με τη σφαίρα της πραγματικής οικονομίας», δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης -επί κυβέρνησης Σαμαρά- Βαγγέλης Βενιζέλος, μιλώντας στο 4ο Thessaloniki Summit του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως την περίοδο αυτή «υπάρχουν προσδοκίες, υπάρχει αισιοδοξία, υπάρχει μια προσπάθεια επιστροφής στην αντίληψη και το κλίμα των τελευταίων ημερών του 2014 και προσπαθεί η κυβέρνηση να γεφυρώσει την πενταετία που μεσολάβησε», όμως «υπάρχει μια αποκόλληση των συμφερόντων».

«Τα πράγματα φάνηκε να πηγαίνουν πολύ καλά στη χρηματοοικονομική σφαίρα, την πορεία των ελληνικών ομολόγων, όπου υπήρξε μία εντυπωσιακή αποκλιμάκωση […] αλλά δεν μπορεί εύκολα να συνδεθεί η χρηματοοικονομική σφαίρα με την πραγματική οικονομία, γιατί λείπει ο ενδιάμεσος κρίκος, το τραπεζικό σύστημα, το οποίο όσο είναι υπό το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και όσο η πιστωτική επέκταση εμφανίζει την εικόνα που εμφανίζει, που στην πραγματικότητα είναι αρνητική, δεν μπορεί να μεταφέρει το κλίμα στην πραγματική οικονομία και στον μεγάλο αριθμών των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων», εξήγησε.

Σχετικά με το επενδυτικό περιβάλλον, παρατήρησε ότι «η κυβέρνηση είναι φιλοεπενδυτική, η αντιπολίτευση είναι φιλοεπενδυτική σε πολύ μεγάλο βαθμό -έστω ρητορικά, αλλάζει η νομοθεσία, καθώς χρειάζονται διοικητικές και ρυθμιστικές προϋποθέσεις, αλλά κυρίως χρηματοοικονομικές προϋποθέσεις, δυνατότητες χρηματοδότησης», ωστόσο, το επενδυτικό κενό των χρόνων της κρίσης «δεν καλύπτεται με λίγες μεγάλες εμβληματικές ξένες επενδύσεις -δηλαδή μόνο με το Ελληνικό ή την απελευθέρωση του Χρυσού δε, λύνει το πρόβλημα- πρέπει να κινηθεί οριζόντια η οικονομία».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…