Newsroom

Newsroom

«Ξεγυμνώνονται» μόνοι τους…

Η εποχή της βαρβαρότητας δεν έχει τελειώσει και η βία είναι η μόνη γλώσσα που γνωρίζει.

4974106

Οι μαρτυρίες για την αυθαίρετη χρήση βίας από  την αστυνομία των Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη- δεν έχουν σταματημό και σίγουρα δεν είναι τωρινό φαινόμενο. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Νέο βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας έρχεται να επιβεβαιώσει ότι πρωταρχικός στόχος της Αστυνομίας στις εκδηλώσεις και στην πορεία μνήμης για τον δολοφονημένο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο ήταν η επίδειξη δύναμης.

Σκοπός της ελληνικής αστυνομίας δεν ήταν να μη γίνουν επεισόδια, σκοπός της ήταν να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων στα Εξάρχεια. Απλά δεν το ανακοινώνουν ανοιχτά γιατί η απαγόρευση συγκεντρώσεων και κυκλοφορίας δεν είναι χαρακτηριστικό της δημοκρατίας, λέει.

Ο ασύρματος τους πρόδωσε…

Ήταν 20:15 περίπου όταν πολύ κόσμος αποχωρώντας από την πορεία με σκοπό να συμμετάσχει στη συγκέντρωση μνήμης στο σημείο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου αντιμετώπισε φραγμό απαγόρευσης διέλευσης από πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Χαριλάου Τρικούπη. Πολλοί έφυγαν, όμως περίπου 100 άτομα (απλός κόσμος) έστριψαν από Μαυρομιχάλη πριν το παλιό Χημείο με σκοπό να προσεγγίσουν το μνημείο μέσω της Ναυαρίνου. Στη συμβολή των οδών, Ναυαρίνου και Τρικούπη, όπως γίνεται αντιληπτό και στο βίντεο, οι διμοιρίες που βρίσκονταν στο φραγμό της Σόλωνος, χωρίς να έχει προηγηθεί απολύτως τίποτε, αρχίζουν να τρέχουν πάνω στον κόσμο με σκοπό να απαγορεύσουν την προσέγγιση του μνημείου του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όπως μάλιστα ακούγεται από τον ασύρματο των ΜΑΤ, “Απομακρύνετε τα άτομα και να προβείτε σε συλλήψεις”. Έτσι απλά, χωρίς λόγο. Όπως έκαναν και αργότερα στην πλατεία Εξαρχείων, και όπως ακριβώς έπραξαν στη Μπενάκη στις 17 Νοέμβρη. Πολλές διμοιρίες μαζί αρχίζουν και τρέχουν κι όποιος/α από τους περαστικούς ή τους συγκεντρωμένους τρέξει να τους αποφύγει ή απλά περπατάει, τον/την χτυπούν 3 και 4 ΜΑΤ μαζί, τους σκίζουν τα ρούχα και τους συλλαμβάνουν.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=xgz6Qb7b0nk&feature=emb_logo

Οι εικόνες ντροπής έκαναν τον γύρο του διαδυκτίου και προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις ενώ ο  χλευασμός ήρθε  όταν η Ελληνική Αστυνομία κάλεσε με ανακοίνωση “τους πολίτες που ήταν μάρτυρες ανάλογων περιστατικών ή έχουν υποστεί βία να καταγγείλουν τα συμβάντα στον Συνήγορο του Πολίτη”. Οι ίδιοι που έδιναν χθες από το αρχηγείο τους την εντολή στον ασύρματο χωρίς να έχει συμβεί απολύτως τίποτε: “Απομακρύνετε τα άτομα και να προβείτε σε συλλήψεις”.

Δεν είναι αυτό που νομίζετε…

Ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών, Νίκος Ρήγας, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο kontra απάντησε  αναφορικά με τις εικόνες ντροπής και αδιανόητης αγριότητας που κυκλοφόρησαν από τις συλλήψεις που ακολούθησαν από την πορεία στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο, ότι αποτελούν “μια αποτύπωση μιας συγκεκριμένης στιγμής”.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ μάλιστα επιχείρησε να βγάλει  παρανοϊκούς όλους όσους είδαν τις φωτογραφίες , διερωτώμενος αν «Από την φωτογραφία μπορείτε να καταλάβετε ότι οι υπόλοιποι συνάδερφοι τον έχουν πιάσει; Το μόνο που μένει είναι η εικόνα εκείνης της στιγμής που έχει παιχτεί από κάποιους που έχουν τους δικούς τους λόγους»

Στη συνέχεια ο Νίκος Ρήγας επιδόθηκε στο αστυνοκρατούμενο μανιφέστο του λέγοντας : «πολλοί από εσάς δεν έχετε ζήσει την κατάσταση πολέμου που επικρατεί στα Εξάρχεια”, ενώ αναφέρθηκε και στις κυρώσεις και το διαρκή έλεγχο που υφίστανται οι ”πολεμιστές” αστυνομικοί (ΕΔΕ-δικαιοσύνη).

https://www.youtube.com/watch?v=blL3E0eGaE0&feature=emb_logo

Αλήθεια πόσες φορές δικάζονται αστυνομικοί για άσκηση υπερβολικής βίας κατά διαδηλωτών; Σχεδόν σπάνια…ειδικά όταν η δίωξη στρέφεται κατά του πυρήνα των δυνάμεων καταστολής, των «ηρωικών» ΜΑΤ, τα οποία εγκαλούνται για μια σειρά από έκνομες ενέργειες και έχουν τις ευλογίες συνήθως μιας φιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ.

Καταπέλτης η Διεθνής Αμνηστία για την αστυνομία

Αυτό αποδεικνύει και η έκθεση της Διεθνής Αμνηστίας, το 2014-κυβέρνηση Σαμαρά-με τίτλο “Κράτος εν κράτει: Κουλτούρα κακομεταχείρισης και ατιμωρησίας στην ελληνική αστυνομία”,   όταν είχε αναφέρει ότι λαμβάνει πολλές ακόμα καταγγελίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αστυνομικούς των μονάδων καταστολής ταραχών πριν και κατά τη διάρκεια της αστυνόμευσης διαδηλώσεων και άλλων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, περιλαμβανομένων χρήσης υπερβολικής βίας, κακής χρήσης «λιγότερο θανατηφόρων όπλων» και αυθαίρετων προσαγωγών διαδηλωτών περιλαμβανομένων ανηλίκων σε αστυνομικά τμήματα χωρίς στοιχεία ότι έχουν διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα.

Η Διεθνής Αμνηστία, είχε αναφέρει επίσης τα βασανιστήρια και άλλες μορφές κακομεταχείρισης ατόμων που υφίσταντο κατά τη σύλληψη ή/και την κράτηση ενώ έχουν ληφθεί πολυάριθμες μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών για το πώς υπέστησαν κακομεταχείριση κατά την κράτηση για λόγους μετανάστευσης. 

Ταυτόχρονα στην έκθεση αναφέρεται ότι “σε πολλές περιπτώσεις έχει καταγγελθεί ότι η αστυνομία παρέλειψε να επέμβει ενώ συνέβαινε επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα, παρ’ ότι ήταν παρούσα, ότι παρέλειψε να προστατεύσει διαδηλωτές, δημοσιογράφους και άλλα,άτομα από επιθέσεις από μέλη ακροδεξιών ομάδων.

Άρα το αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ ότι η βία που είναι αριστερή… και το ακροδεξιό στερεότυπο που λέει πως καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται, καταρρίπτεται. Στην ουσία σημαίνει πως νόμιμη άμυνα και άδικη επίθεση είναι το ίδιο πράγμα. Σαν να λέμε φασισμός και αντιφασισμός είναι το ίδιο πράγμα;
Η βία δεν είναι ποτέ αριστερή. Είναι η αποσαφήνιση της εξουσίας που έχει δικαίωμα στη ζωή και στον θάνατο του άλλου. Ισως να ήρθε ο καιρός να γίνει και κοινοβουλευτική επιτροπή για την αστυνομία

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ