Newsroom

Newsroom

Ξέφυγε ο Μασκ κατά των εταιρειών που απειλούν να μποϊκοτάρουν το «Χ»: «Να πάτε να γ@@@τε»

«Μην με διαφημίζετε…να πάτε να γ@@@τε. Να πάτε. Να γ@@@τε. Έγινε σαφές;» - Οι εταιρείες αποφάσισαν να αποσύρουν τη στήριξή τους στο μέσο με αφορμή ένα αντισημιτικό tweet και τις αναφορές για αυξημένη ρητορική μίσους στην πλατφόρμα.

AP22214742289516

Αίσθηση έχει προκαλέσει η χθεσινή τοποθέτηση του Έλον Μασκ σχετικά με την πρόθεση που έχουν εκφράσει ορισμένοι εταιρείες να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους στην πλατφόρμα «X» προκειμένου να το μποϊκοτάρουν.

Οι εταιρείες αποφάσισαν να αποσύρουν τη στήριξή τους στο μέσο με αφορμή ένα αντισημιτικό tweet και τις αναφορές για αυξημένη ρητορική μίσους στην πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το BBC, σε μία εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, ο Μασκ κατηγόρησε από το βήμα του ομιλητή τις εταιρείες, λέγοντας,

«Μην με διαφημίζετε…να πάτε να γ@@@τε. Να πάτε. Να γ@@@τε. Έγινε σαφές;»

Μάλιστα κάποια στιγμή, συνεχίζοντας να απευθύνει τις ύβρεις του ο Μασκ αναφέρθηκε και στον Ρόμπερτ Ίγκερ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Walt Disney, μία εκ των εταιρειών που απέσυραν τις διαφημίσεις τους. Σημειώνεται πως εκτός από την Disney, άλλα ηχηρά ονόματα που απέσυραν τις διαφημίσεις του από την πλατφόρμα είναι η Apple και η Comcast.

“Αυτό που πρόκειται να κάνει αυτό το διαφημιστικό μποϊκοτάζ είναι να σκοτώσει την εταιρεία. Όλος ο κόσμος θα μάθει ότι αυτοί οι διαφημιστές σκότωσαν την εταιρεία και θα το καταγράψουμε με κάθε λεπτομέρεια”, πρόσθεσε έξαλλος ο επιχειρηματίας.

Τα διαφημιστικά έσοδα έχουν μειωθεί

Σημειώνεται πως όπως και ο ίδιος ο Μασκ έχει δηλώσει τα διαφημιστικά έσοδα στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) έχουν μειωθεί κατά 50%.

Η ‘κάτω βόλτα’ για τα έσοδα του Χ ξεκίνησαν όταν ένα παρατηρητήριο μέσων ενημέρωσης, το Media Matters, ισχυρίστηκε ότι δίπλα στις εταιρικές διαφημίσεις εμφανίζονταν δημοσιεύσεις με ναζιστικό περιεχόμενο ή ρητορικής μίσους. Η πλατφόρμα Χ ανέφερε από την πλευρά της ότι το παρατηρητήριο “παραποίησε την πραγματική εμπειρία των χρηστών της X, με σκοπό να υπονομεύσει την ελευθερία του λόγου και να παραπλανήσει τους διαφημιστές”, καταθέτοντας μάλιστα και αγωγή.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα του BBC, “είναι δύσκολο να δούμε πώς τα σχόλια του κ. Μασκ θα φέρουν πίσω τους διαφημιστές. Η εταιρεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα χρήματά τους. Δεν είναι σαφές πόσα από τα έσοδα της X προέρχονται σήμερα από διαφημίσεις, επειδή είναι πλέον, ως ιδιωτική εταιρεία, δεν δημοσιεύει τριμηνιαίες εκθέσεις. Αλλά πριν ο κ. Μασκ αναλάβει την εταιρεία, οι διαφημίσεις αποτελούσαν περίπου το 90% των εσόδων του Twitter”.

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…