Ξεφτίλα: Οικονομικότερο να ταξιδέψεις στην Κω από το Βόρειο Αιγαίο μέσω Τουρκίας!

Την αναγκαστική, αλλά απαράδεκτη λύση αθλητικών αποστολών από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που συμμετείχαν στους 27ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στην…

kos1

Την αναγκαστική, αλλά απαράδεκτη λύση αθλητικών αποστολών από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που συμμετείχαν στους 27ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στην Κω, να φτάσουν στο νησί του Ιπποκράτη μέσω… Τουρκίας (!), καταγγέλλει με Ερώτηση που καταθέτει στη Βουλή, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Και όλα αυτά, εξαιτίας της διάλυσης του ακτοπλοϊκού ιστού στο Αιγαίο, αποτέλεσμα της ολιγωρίας – και στη ναυτιλιακή πολιτική – της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

«Χωρίς ιδιαίτερους προλόγους, σας παραθέτω το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, έτσι όπως αναρτήθηκε στην έγκριτη χιώτικη ιστοσελίδα «kounoupi.gr» από 25/09/14 και το οποίο καταδεικνύει, για ακόμη μια φορά, την εγκληματική ολιγωρία της συγκυβέρνησης στο μείζον θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης  μεταξύ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Μετά την ανάγνωση του δημοσιεύματος, ένα είναι σίγουρο κύριοι Υπουργέ:

Μπορούμε να είμαστε σίγουρα υπερήφανοι για την διεξαγωγή των «27ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου» στο νησί του Ιπποκράτη, όμως θα πρέπει να ντρέπεστε, που μια σειρά αθλητών – ειδικά από το Βόρειο Αιγαίο – αναγκάστηκε να φτάσει στην Κω μέσω… Τουρκίας (!!!), αφού το ταξίδι μέσω Πειραιά κοστίζει σε χρήμα και χρόνο και με μη καθορισμένα δρομολόγια.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

“Στέλνει τους αθλητές στην Κω μέσω Τουρκίας η έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών.

Η έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αναγκάζει αρκετά αθλητικά σωματεία που θα συμμετάσχουν στους 27ους  Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στίβου να ταξιδέψουν για Κω, μέσω Τουρκίας!

Το κόστος του ταξιδιού είναι μικρότερο, ακόμα και αν δεν καλύπτονται σε αυτή την περίπτωση εισιτήρια από την Ομοσπονδία Στίβου, μα κυρίως είναι μικρότερη η ταλαιπωρία για την αποστολή. «Το κόστος για έναν αθλητή μας σε τετράκλινη καμπίνα από Χίο- Πειραιά – Κω με επιστροφή φθάνει τα 290 ΕΥΡΩ.

Την ίδια ώρα η τιμή που έχουμε από γραφείο από Χίο μέσω Τσεσμέ και Αλικαρνασσό για Κω είναι μόλις 61 ΕΥΡΩ», μας είπε η Μαρκέλλα Αγιασμάτη αρχηγός της αποστολής του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «ΙΩΝΕΣ».

Ειδικά όμως για τους Ίωνες βασικό στοιχείο είναι και η μικρότερη ταλαιπωρία των αθλητών που συμμετέχουν στους αιγαιοπελαγίτικους. Με τα πρωινά καραβάκια θα φύγει η αποστολή από το νησί της μαστίχας την Παρασκευή και περί τις 6 το απόγευμα θα βρίσκεται στο νησί του Ιπποκράτη.

Αντίθετα αν έφευγε ακτοπλοϊκώς από Χίο για Πειραιά θα έπρεπε να ταξιδέψει το βράδυ της πέμπτης και να βρίσκονταν στην Κω, μετά από 11.30 ώρες ταξίδι από τον Πειραιά ξημερώματα Σαββάτου.

Το πρόβλημα που για μια ακόμη φορά έρχεται στην επικαιρότητα είναι η έλλειψη συγκοινωνιακής σύνδεσης μεταξύ των νησιών και αυτό πρέπει να το δουν τόσο στο υπουργείο όσο και στις νέες περιφερειακές αρχές. Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση στους συγκεκριμένους αγώνες θα μπορέσουν να πάνε οι αθλητές όπου οι γονείς τους μπορούν να καλύψουν τα αεροπορικά εισιτήρια.

Ημερομηνία:

09/25/2014”

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1)Είναι δυνατόν, κύριε Υπουργέ, να αναγκάζονται τα αθλητικά σωματεία/οι αθλητές κι οι οικογένειες τους είτε να ταξιδέψουν μέσω Πειραιά για Κω ή να περάσουν στις μικρασιατικές ακτές και οδικώς να φτάσουν μέχρι την Αλικαρνασσό (Μποντρούμ) και μετά να περάσουν στην Κω (!), την στιγμή που, αν γίνονταν τα δρομολόγια από Καβάλα- Λήμνο- Λέσβο- Χίο- Σάμο- Κάλυμνο-Κω μέχρι και Ρόδο το ταξίδι θα ήταν ευκολότερο και φθηνότερο (κόστος για έναν αθλητή σε τετράκλινη καμπίνα από Χίο- Πειραιά – Κω με επιστροφή φθάνει τα 290 ευρώ, ενώ η τιμή που υπάρχει από γραφείο από Χίο μέσω Τσεσμέ και Αλικαρνασσό για Κω μόλις 61 ευρώ) και χωρίς την ανάγκη να περάσουν στα απέναντι παράλια;;;!!!

2)Με ποιο τρόπο κ. Υπουργέ Ναυτιλίας και Αιγαίου θα δώσετε ΑΜΕΣΗ λύση σε αυτή την άθλια και λίαν παράλογη κατάσταση που υπάρχει, λόγω της έλλειψης ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου»;

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…