Ξεφεύγει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Καίει τα πάντα για δεύτερη ημέρα

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις της ΕΛΑΣ, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και των ΟΤΑ. Στη φωτιά διατίθενται 25 περιπολικά, 5 δίκυκλα και 55 αστυνομικοί.

F3 HxycWQAQ4LS4

Παρά τις ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, και τη συνδρομή κατοίκων και τοπικών φορέων, τα πύρινα μέτωπα στην Αλεξανδρούπολη φαίνεται ότι δεν περιορίζονται πλέον σε δύο.

«Υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε Νίψα και Δωρικό, υπάρχει ψήλο θερμικό φορτίο… Η φορά του ανέμου διαρκώς μεταβάλλεται» επισήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, με πολλές εστίες.

Ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε ότι υπάρχουν δυνατοί άνεμοι 6 με 7 Μποφόρ, ενίοτε και ριπές 8 Μποφόρ, και είναι δύσκολο να ελέγξεις τα μέτωπα, κάτι που προβληματίζει τις αρχές.

Οι αρχές νωρίτερα αποφάσισαν την εκκένωση πέμπτου οικισμού την Κυριακή. Πρόκειται για τον οικισμό Άβαντας. “Αν βρίσκεστε στον οικισμό Άβαντας απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη” τονίζεται στο μήνυμα του 112.

Ενισχύθηκαν περαιτέρω δυνάμεις της πυροσβεστικής

Οι δυνάμεις που επιχειρούν πλέον είναι 198 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, 11 αεροσκάφη, έξι ελικόπτερα. Παράλληλα, συνδράμουν ισχυρές δυνάμεις του στρατού, της Περιφέρεια και των δήμων και πολλοί εθελοντές.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στην επιχείρηση πυρόσβεσης συνδράμουν από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων: 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, 1 PZL, 2 ομάδες των 20 ατόμων του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ, 2 ομάδες των 10 ατόμων του σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ, προωθητές γαιών για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, υδροφόρα οχήματα, βυτιοφόρα οχήματα και οχήματα γενικής χρήσεως.