Χατζηνικολάου για Phylax: "Ηλίθιοι, κρετίνοι, σατανικοί μαλάκες αυτοί που το έριξαν" (ηχητικό)

Έξω από τα ρούχα του βγήκε ο Νίκος Χατζηνικολάου σχολιάζοντας το γκρέμισμα από κάποιους ανεγκέφαλους του “phylax”, του κόκκινου αγάλματος στο Παλαιό Φάληρο.

NewsRoom 18/01/2018 | 12:39

Το άγαλμα για το οποίο είχαν κάνει κάτοικοι της περιοχής μέχρι και… αγιασμό το γκρέμισαν άγνωστοι το βράδυ της Τετάρτης και προκάλεσε την οργή του γνωστού δημοσιογράφου.

Μέσα από τη σημερινή του εκπομπή στον Real FM, ο Νίκος Χατζηνικολάου χαρακτήρισε μεταξύ άλλων τους δράστες του βανδαλισμού κρετίνους, ηλίθιους και σατανικούς μαλάκες.

«Μόνο κρετίνους μπορεί να χαρακτηρίσει αυτούς που έριξαν το άγαλμα, αυτούς που πήγαν και το θύμιαζαν πριν. Μιλάμε για ηλιθίους και πραγματικά είναι πάρα πολύ ανησυχητικό ότι υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι στην ελληνική κοινωνία. Τρομάζει εμάς τους υπόλοιπους αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφους στέλνοντας την καλημέρα του στον γλύπτη του phylax, Κωστή Γεωργίου.

«Βιώνει περίοδο τεράστιας στενοχώριας. Θέλω να του πω δεν αξίζει να στενοχωριέται για ηλιθίους», είπε προς τον γλύπτη ο Χατζηνικολάου ξεσπώντας ακόμα περισσότερα στην πορεία.

«Έβγαλαν το συμπέρασμα ότι είναι σύμβολο του σατανά ο phylax επειδή είναι κόκκινο. Έχετε δει πόσα από τα αγάλματα του συγκεκριμένου γλύπτη είναι κόκκινα; Το 80% είναι κόκκινα. Έχετε δει τις μορφές ζώων έξω από το μουσείο στο Πεκίνο; Λοιπόν τι είναι; Η σατανική αγελάδα; Ο σατανικός ακροβάτης; Σατανικοί μαλάκες μάλλον είναι. Σατανικοί μαλάκες αυτοί που προσπαθούν να απαξιώσουν το σημαντικό αυτόν και μεγάλο έλληνα καλλιτέχνη», είπε και πρόσθεσε: «Βέβαια πρέπει να τους δώσω και ένα bonus σε αυτούς τους βλάκες, σε αυτούς του ηλιθίους. Κατάφεραν να κάνουν γνωστό αυτόν τον καλλιτέχνη που είναι γνωστός στα πέρατα του κόσμου αλλά εδώ στην Ελλάδα δεν του έχουμε δώσει την αξία που του πρέπει.».

«Μιλάμε δυστυχώς για μεσαίωνα», κατέληξε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ακούστε την εκπομπή παρακάτω (μετά το 6:00)