Σε σύγχυση ο Κωστής Χατζηδάκης: "Λέμε ναι στο επίδομα για τους συνταξιούχους και γι' αυτό θα ψηφίσουμε παρών" (ΒΙΝΤΕΟ)

«Λέμε ναι στο επίδομα για τους συνταξιούχους, αλλά όχι στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό θα ψηφίσουμε παρών». Αυτό δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Κωστής Χατζηδάκης, αφήνοντας άναυδο το Σώμα που τον παρακολούθουσε.

NewsRoom 15/12/2016 | 15:45

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ  μάλιστα πρότεινε στην κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία, ώστε στην πορεία η ΝΔ να την ψηφίσει γιατί, όπως είπε, η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να στηρίξει τους συνταξιούχους. 

Σε διευκρινιστική του τοποθέτηση, αφού όπως είναι λογικό η δήλωσή του προκάλεσε σύγχυση, ο κ. Χατζηδάκης  κάλεσε την κυβέρνηση να συμφωνήσει πρώτα με τους θεσμούς και να φέρει την τροπολογία τη νέα χρόνια. Όπως είπε, το επίδομα αυτό αποφασίστηκε να δοθεί σε μια περίοδο δυσμενή για τη χώρα αφού ήδη ο ESM «πάγωσε» την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Κατά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση οφείλει να πείσει πρώτα τους θεσμούς για το υπάρχον πλεόνασμα, πράγμα το οποίο εκτίμησε πως μπορεί να πετύχει αφού το πλεόνασμα που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat.

Αν αυτό συμβεί, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης τότε θα μπορέσει η κυβέρνηση να καταθέσει μια ανάλογη τροπολογία στις αρχές του επόμενου χρόνου, την οποία θα ψηφίσει και η ΝΔ. Εξάλλου σύμφωνα πάντα με τον κ. Χατζηδάκη η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα ψηφίσει τώρα το έκτακτο επίδομα επειδή δίδεται για λόγους ψηφοθηρικούς και λαϊκίστικους.