Ξανθός: «Τώρα είναι η ώρα ουσιαστικής και μόνιμης επένδυσης σε ανθρώπινο δυναμικό για το ΕΣΥ»

«Τώρα είναι η ώρα ουσιαστικής και μόνιμης επένδυσης σε ανθρώπινο δυναμικό για το Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, τονίζοντας τη σημασία που έχει για την επιχειρησιακή ενδυνάμωση της δημόσιας περίθαλψης το προσωπικό που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση να αναλάβει υπηρεσία άμεσα και αυτές οι προσλήψεις να συνοδευτούν από προκήρυξη μόνιμων θέσεων.

Ο κ. Ξανθός επανέλαβε την ανάγκη άμεσης και ορθολογικής κατανομής εξοπλισμού ατομικής προστασίας στο προσωπικό του ΕΣΥ, αίτημα που, όπως επισήμανε, επανέρχεται με αγωνία τις τελευταίες μέρες από όλες τις εκπροσωπήσεις των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επισήμανε την ανάγκη να ενεργοποιηθούν άμεσα οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ όλης της χώρας, είτε πρόκειται για αδρανείς κλίνες ΜΕΘ του ΕΣΥ, είτε για κλίνες ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων, είτε για κλίνες του ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον, επέμεινε στην ανάγκη ενσωμάτωσης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στην αντιμετώπιση της πανδημίας ως σημαντικού «φίλτρου» ανάσχεση της ροής περιστατικών προς τα νοσοκομεία. Σημείωσε το «σημαντικό κενό», ειδικά αυτήν την περίοδο, στην φροντίδα χρόνιων ασθενών, που καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας, με την αξιοποίηση δομών της ΠΦΥ (ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας) σε συνεργασία με υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πρόνοιας.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην επάρκεια και την αφοσίωση της ομάδας ειδικών επιστημόνων- επιδημιολόγων που έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Υγείας και έχει την επιστημονική ευθύνη διαχείρισης της πανδημίας.

Το συγκινητικό «αντίο» στην Άντζελα που σκοτώθηκε στη Λιβύη: «Ήταν διασταύρωση Αμαζόνας και πριγκίπισσας της Disney»

Το συγκινητικό «αντίο» στην Άντζελα που σκοτώθηκε στη Λιβύη: «Ήταν διασταύρωση Αμαζόνας και πριγκίπισσας της Disney»

«Μακάρι να μπορούσες να δεις πόσο σε αγαπούσαν σε όλο τον κόσμο».