Ξανθός: "Θα εξαρθρώσουμε το κύκλωμα των αντικαρκινικών φαρμάκων σε όλο το μέγεθος του"

Στην ξεκάθαρη διαβεβαίωση πως το κύκλωμα παράνομης εμπορίας αντικαρκινικών φαρμάκων θα εξαρθρωθεί σε όλο το μέγεθός του προέβη από τη Βουλή ο Ανδρέας Ξανθός, καθησυχάζοντας παράλληλα τους πολίτες πως δεν υπάρχει κανένα έλλειμμα ογκολογικών φαρμάκων.

του Άγγελου Προβολισιάνου

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τη διατύπωση γνώμης αναφορικά με το διορισμό της προέδρου του ΕΟΦ, Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η εξάρθρωση της σπείρας δεν αποτελεί «αποσπασματική κίνηση» ή «συγκυριακή εξέλιξη», αλλά αποτέλεσμα «μεθοδικής δουλειάς και προσπάθειας». 

«Με τη συνδρομή της οικονομικής αστυνομίας, θα εξαρθρώσουμε το κύκλωμα σε όλο το μέγεθος του» είπε, συμπληρώνοντας πως κοινός στόχος είναι να μη διασπαθίζεται δημόσιο χρήμα και να μην κινδυνεύει η υγεία των ασθενών. Ο κ. Ξανθός είπε, επίσης, πως οι υπαίτιοι θα κάτσουν στο σκαμνί και επισήμανε ότι όλοι οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν ισχυρή πολιτική κάλυψη για να προχωρήσουν την υπόθεση μέχρι το τέλος. «Δεν υπάρχει έλλειμμα πολιτικής θέλησης να συγκρουστούμε με τη διαφθορά στο χώρο της Υγείας» υποστήριξε. 

«Δεν υπάρχουν ελλείψεις ογκολογικών φαρμάκων»

«Το σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά έχει δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες» διαπίστωσε ο υπουργός και κατέστησε σαφές πως πως δεν υπάρχουν ελλείψεις στα ογκολογικά φάρμακα, καθησυχάζοντας την κοινή γνώμη. Επ’ αυτού, διασαφήνισε ότι «τα δημοσιεύματα που θέλουν ασθενείς να γυρνούν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

για να έχουν χημειοθεραπεία, δεν ισχύουν εδώ και πάνω από δυο χρόνια». Κατά τον κ. Ξανθό, τελευταία φορά που διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε -ογκολογικά ή άλλα ακριβά- φάρμακα ήταν το 2015. «Τώρα πια έχουμε μια κανονικότητα» αποσαφήνισε.

«Το σύστημα Υγείας δεν είναι ανοχύρωτο. Όποιος το λέει δεν έχει καλή εικόνα, για να πάρω την αθώα εκδοχή… Το ΕΣΥ έχει όμως εστίες προβληματικές, έχει θύλακες ανομίας και αδιαφάνειας. Είναι σαφές αυτό» υπογράμμισε. Χαρακτήρισε δε αξιόπιστες τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, κάνοντας ειδική μνεία στην καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών με χαρακτηριστικό παράδειγμα την

ιατροφαρμακευτική

κάλυψη των ανασφάλιστων.

Ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, δηλώνοντας πως το υπουργείο Υγείας αποδέχεται την πρόταση της ΔΗΣΥ για διακομματική Επιτροπή που θα αφορά τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο, με σκοπό να μην παρατηρηθούν τα μελανά σημεία του πρόσφατου παρελθόντος. 

Τεράστια επιτυχία για την κολύμβηση: Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στα 4Χ50μ. ελεύθερο ανδρών στο Ευρωπαϊκό

Τεράστια επιτυχία για την κολύμβηση: Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στα 4Χ50μ. ελεύθερο ανδρών στο Ευρωπαϊκό

Oι Κρίστιαν Γκολομέεβ, Στέργιος-Μάριος Μπίλας, Απόστολος Χρήστου και Ανδρέας Βαζαίος γράφουν ιστορία στο Οτοπένι της…

Μαλάλα Γιουσαφζάι: «Παράνομο και αδύνατο να είσαι κορίτσι» υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν

Μαλάλα Γιουσαφζάι: «Παράνομο και αδύνατο να είσαι κορίτσι» υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν

«Είναι επιτακτικό να αποκαλέσουμε το αφγανικό καθεστώς αυτό που πραγματικά είναι: ένα καθεστώς απαρτχάιντ βασισμένο…

Τραγωδία στην Πιερία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων

Τραγωδία στην Πιερία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων

Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών των οχημάτων χρειάστηκε να επιχειρήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 6…