Ξανθός: Να ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Για κίνηση "πολιτικού αυταρχισμού, κοινωνικής αναλγησίας και υπονόμευσης της ανθεκτικότητας του ΕΣΥ" κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

Έκκληση να ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου που θέτει σε αναστολή εργασίας τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς απευθύνει προς την κυβέρνηση ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, καταγγέλλοντας μια κίνηση “πολιτικού αυταρχισμού, κοινωνικής αναλγησίας και υπονόμευσης της ανθεκτικότητας του ΕΣΥ”, παρά τις προειδοποιήσεις για το τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε όλες τις δημόσιες δομές.

Ο κ. Ξανθός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι το κίνητρό της δεν είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά η αναζήτηση εξιλαστηρίων θυμάτων για την αδυναμία ελέγχου της πανδημίας και την αποτυχία της “Επιχείρησης Ελευθερία”. Όπως σχολιάζει, “όλοι μπορούν να αντιληφθούν ότι η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα δεν θα κριθεί από το ποσοστό ανεμβολίαστου προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ και ότι το όποιο «όφελος» είναι δυσανάλογα μικρό σε σχέση με την τεράστια ζημιά στην καθημερινότητα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Η εμμονή λοιπόν της κυβέρνησης στην εφαρμογή της ρύθμισης, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια – εκτός από τη βαρβαρότητα της στέρησης μισθού σε χαμηλά αμειβόμενο προσωπικό – στην απόλυση συμβασιούχων και στην αντικατάσταση τους μέσω πελατειακών μηχανισμών, στην είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στο ΕΣΥ που θα «προμηθεύουν» εργαζόμενους στα νοσοκομεία και, τελικά, στην υλοποίηση του σχεδίου των ΣΔΙΤ και των ιδιωτικοποιήσεων με πρόσχημα την κάλυψη των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό”.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η μόνη λύση, έστω και την ύστατη στιγμή, είναι η αναστολή εφαρμογής του νόμου, η εκτόνωση της κρίσης και η έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΣΥ και τις πολιτικές δυνάμεις, με στόχο τον καθολικό και εκούσιο εμβολιασμό του προσωπικού στις δομές υγείας, την ασφαλή φροντίδα των νοσηλευομένων ασθενών και την προετοιμασία του ΕΣΥ για τις ανάγκες της νέας φάσης της πανδημίας.

“Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει την ευκαιρία να κάνει μια διορθωτική κίνηση καλής θέλησης. Θα την αξιοποιήσει;”, διερωτάται καταλήγοντας.

Δριμεία επίθεση Λιάγκα και ΑΝΤ1 σε κυβέρνηση και Καραμανλή για ΟΑΚΑ:  «Ήξεραν από το 2020»

Δριμεία επίθεση Λιάγκα και ΑΝΤ1 σε κυβέρνηση και Καραμανλή για ΟΑΚΑ:  «Ήξεραν από το 2020»

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 παρουσίασαν μελέτη και έγγραφο με ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου του 2020 που…

«Κόλαφος» Βερύκιος και Παπανώτας για ΟΑΚΑ: «Το Ελλαδιστάν 2.0 να το χαίρεται ο κος Μητσοτάκης» (video)

«Κόλαφος» Βερύκιος και Παπανώτας για ΟΑΚΑ: «Το Ελλαδιστάν 2.0 να το χαίρεται ο κος Μητσοτάκης» (video)

«Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους πισινούς», σχολίασε ο Δήμος Βερύκιος