Ξανθός και Πολάκης οφείλουν ένα «ευχαριστώ» στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία αυτή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία προσφέρουν στον Ανδρέα Ξανθό και στον Παύλο Πολάκη ώστε να παρουσιάσουν αναλυτικά και διεξοδικά όσα κατάφεραν, παρά τις δυσκολίες που επέβαλε το μνημονιακό περιβάλλον.

Τη Δευτέρα λέει το ρεπορτάζ πως θα κατατεθεί η πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του Παύλου Πολάκη και, ανεξαρτήτως της κίνησης του πρωθυπουργού να μετατρέψει τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρουσιαστούν αναλυτικά και ενώπιον της κοινωνίας όσα το υπουργείο Υγείας έχει επιτύχει από το 2015 μέχρι σήμερα και περνούν συστηματικά στα ψιλά της συντριπτικής πλειονότητας των ΜΜΕ, που ζει και αναπνέει για την πάση θυσία αναβίωση των χρυσών χορηγιών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τα τελευταία χρόνια ήταν η ελλιπής έως ανυπαρξίας προβολή και προώθηση του έργου της μέσω του Τύπου.

Ελάχιστα ήταν τα ΜΜΕ που ανταποκρίνονταν όλα αυτά τα χρόνια στις παρουσιάσεις έργων, δράσεων, υλοποίησης προγραμμάτων, ενίσχυσης νοσοκομείων με επιπλέον προσωπικό, αγοράς τεχνολογικού εξοπλισμού, εξοικονόμησης πόρων αλλά και ανοίγματος νέων δομών περίθαλψης.

Παγερά αδιάφορα έμεναν πολλά ΜΜΕ, που έψαχναν εναγωνίως κάποιες γωνίες στον λόγο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ώστε να στήσουν φασαριόζικα θέματα που θα άφηναν εκτός κάδρου το έργο που απευθυνόταν σε ένα κομμάτι της κοινωνίας το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είτε απέκλεισε από το σύστημα είτε αντιμετώπισε σαν πελάτη.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία αυτή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία προσφέρουν στον Ανδρέα Ξανθό και στον Παύλο Πολάκη ώστε να παρουσιάσουν αναλυτικά και διεξοδικά όσα κατάφεραν, παρά τις δυσκολίες που επέβαλε το μνημονιακό περιβάλλον. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιπαρατεθούν με τα όσα από τον Αν. Λοβέρδο, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη παρέλαβαν χωρίς ποτέ αυτά να περάσουν από τα κανάλια, τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά παραμάγαζα της διαπλοκής στην κοινή γνώμη.

Γιατί, πέρα από το “ύφος του Πολάκη”, η ουσία βρίσκεται στο γεγονός πως κάποια στιγμή μπήκε ένα τέλος στο μεγάλο φαγοπότι της Υγείας και τα νοσοκομεία έπαψαν να είναι ο παράδεισος του εργολάβου. Γιατί, πέρα από το επικοινωνιακό φαίνεσθαι που τόσο απασχολεί τη Νέα Δημοκρατία, είναι το άνοιγμα του ΕΣΥ στα εκατομμύρια των ανασφάλιστων που η κρίση δημιούργησε και η ενίσχυση των δομών της Δημόσιας Υγείας που οι ατζέντηδες των ιδιωτικών συμφερόντων, μασκαρεμένοι σε υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης, διέλυσαν προς όφελος τρίτων.

Ένα “ευχαριστώ” λοιπόν το οφείλει η ηγεσία του υπουργείου στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr