Newsroom

Newsroom

Ξανθός: Η ΝΔ προωθεί μείωση του αριθμού προσλήψεων στην Υγεία

Για «κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού σε βάρος πρώην κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο, μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Υγείας

Ο Αν. Ξανθός μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο σημείωσε ότι «οι προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού που είχαμε δρομολογήσει για το 2019 και θα ακολουθούσαν άλλες 7.500, έτσι ώστε σε βάθος τετραετίας να είχαμε έναν συνολικό αριθμό 10.000 ανθρώπων στο σύστημα Υγείας, ένα ανθρώπινο δυναμικό το οποίο θα υπερκάλυπτε τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης και θα έδινε τη δυνατότητα σε σημερινούς συμβασιούχους να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση, και άρα θέσεις που σήμερα καλύπτονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας να καλυφθούν με μόνιμο τρόπο. Αυτό ήταν το δικό μας το πλάνο και το είχαμε εξαγγείλει με την κ. Ξενογιαννακοπούλου εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Ο νέος υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρουσίασε στις προγραμματικές δηλώσεις «το πλάνο προσλήψεων που είχαμε ουσιαστικά διασφαλίσει εμείς για το 2019, μίλησαν για 2.450 προσλήψεις» επισήμανε Στο Κόκκινο ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος όμως διευκρίνισε πως είναι απολύτως σαφές ότι αυτές δεν αρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ.

«Είναι απολύτως σαφές πως το πλάνο προσλήψεων που παρουσίασε η κυβέρνηση κατά τις προγραμματικές της δηλώσεις δεν αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ, ή έστω να στηριχτεί στον βαθμό που θα το έκανε ο σχεδιασμός που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ανέφερε μεταξύ άλλων ο τέως υπουργός Υγείας.

Ο Αν. Ξανθός τόνισε ότι διεκδικούν να προχωρήσουν οι προσλήψεις για τις οποίες είχαν δώσει ήδη έγκριση στα νοσοκομεία -καθώς η διαδικασία πάγωσε λόγω των εκλογών- και διεκδικούν να προχωρήσουν οι διορισμοί από προηγούμενες προκηρύξεις.

Ο τέως υπουργός Υγείας σημείωσε ότι φαίνεται πως τον κανόνα μία πρόσληψη για μία αποχώρηση, που τόσο η Ν.Δ., ως αντιπολίτευση, κατηγόρησε και αμφισβήτησε, τελικά τώρα ειδικά για φέτος δείχνει να αποδέχεται, για να μπορεί να εξαγγείλει και αυτές τις προσλήψεις καθώς «δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

O Αν. Ξανθός μίλησε και για την αναγκαιότητα της ενίσχυσης των δημόσιων δαπανών για την Υγεία, που είναι τώρα στο 5% του ΑΕΠ και είναι αρκετά χαμηλό, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να το ενισχύσει λίγο από το 2015 και μετά, αλλά περί αυτού δεν ακούσαμε κουβέντα, σημείωσε ο βουλευτής.

Ο βουλευτής εξήγησε ότι το υφιστάμενο είναι πλαίσιο λιτότητας που πρέπει να μετασχηματιστεί, ώστε με μεγαλύτερη επάρκεια να καλυφθούν οι σημαντικές και αυξανόμενες ανάγκες των ανθρώπων για περίθαλψη.

Ο Αν. Ξανθός μίλησε για τη σοβαρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά των κοινωνικών αναγκών και της υγείας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού εκ μέρους της Ν.Δ. σε βάρος πρώην κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό είναι απολύτως σαφές σύμφωνα με τον τέως υπουργό καθώς φάνηκε από τις πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης και υπάρχει μια προσπάθεια στοχοποίησης κυβερνητικών στελεχών «που πρωτοστάτησαν στο να έρθουν στο δημόσιο φως στη δημόσια συζήτηση υποθέσεις σκανδάλων διαφθοράς φαυλότητας στον δημόσιο βίο και ειδικά στον τομέα της Υγείας».

Θεσσαλία: Τιτάνιες προσπάθειες κατοίκων και εθελοντών να απομακρύνουν τόνους λάσπης

Θεσσαλία: Τιτάνιες προσπάθειες κατοίκων και εθελοντών να απομακρύνουν τόνους λάσπης

Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι γλίτωσαν από τον Daniel και τους χτύπησε…

Κουτσούμπας: Nα μην μπορεί να πανηγυρίζει κανένας Μητσοτάκης την άλλη Κυριακή

Κουτσούμπας: Nα μην μπορεί να πανηγυρίζει κανένας Μητσοτάκης την άλλη Κυριακή

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και Πέτρος Αλέπης, υποψήφιος δήμαρχος Νέας…

Συγκέντρωση για την δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη: Ενάντια στη προσπάθεια της συγκάλυψης

Συγκέντρωση για την δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη: Ενάντια στη προσπάθεια της συγκάλυψης

Στο Σύνταγμα διαδήλωσαν εκατοντάδες άτομα ενάντια στην αστυνομική βία και σε μια προσπάθεια ανάδειξης της…

Επίσκεψη Βαρουφάκη σε Ασάνζ: Στην απομόνωση 23 ώρες το 24ωρο ο συνιδρυτής των Wikileaks

Επίσκεψη Βαρουφάκη σε Ασάνζ: Στην απομόνωση 23 ώρες το 24ωρο ο συνιδρυτής των Wikileaks

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε τον συνιδρυτή του Wikileaks, δημοσιογράφο Τζούλιαν Ασάνζ, στη φυλακή του…

Villagers of Ioannina City κατά περιφερειάρχη Ηπείρου: Μήνυση για χρήση της μουσικής τους σε προεκλογική του εκδήλωση

Villagers of Ioannina City κατά περιφερειάρχη Ηπείρου: Μήνυση για χρήση της μουσικής τους σε προεκλογική του εκδήλωση

Σε μια απερίσκεπτη -όπως φάνηκε- κίνηση εντυπωσιασμού, προσπαθώντας να κερδίσει μέρος της νεολαίας, ο Περιφερειάρχης…