Ξανθόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης να αφαιρέσει την δικογραφία της Novartis από την Τουλουπάκη

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση για την προσπάθεια κατάργησης της Εισαγγελίας Διαφθοράς

NewsRoom 29/10/2020 | 15:59

«Είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί στην διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης που καταργεί την Εισαγγελία Διαφθοράς μέσω της συνένωσης της με την εισαγγελία Οικονομικού εγκλήματος. Θεωρούμε ότι είναι ένας «εύσχημος» τρόπος της κυβέρνησης να «τελειώσει» με την κ. Τουλουπάκη»,  είπε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος.

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που προσπαθούσε απεγνωσμένα εδώ και καιρό η κυβέρνηση, να της αφαιρέσει δηλαδή την δικογραφία του σκανδάλου Novartis, γίνεται τώρα με έναν «νομιμοφανή» τρόπο», την ενοποίηση των δύο εισαγγελιών. Επαναλαμβάνω ότι ο πολιτικός στόχος της κυβέρνησης είναι να «τελειώνει» με την κ. Τουλουπάκη».

Ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε ακόμη, πως ενδεχομένως θα μπορούσαν να υπάρξουν οι συνθήκες για περαιτέρω βελτίωση του θεσμού, όμως η κυβέρνηση δείχνει να βιάζεται, δεν επεδίωξε συζήτηση και συναινέσεις και παράγει έτσι θεσμικές εκτροπές.

«Ο χώρος της Δικαιοσύνης κατ’ εξοχήν προσφέρεται για συναινέσεις. Όμως η κυβέρνηση έκανε την χειρότερη επιλογή», κατέληξε.