Ξαναμήνυσε την Τουλουπάκη ο Λοβέρδος για κατάχρηση εξουσίας

Για δεύτερη φορά μηνύει την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ο Ανδρέας Λοβέρδος, του οποίου έχει αρθεί η ασυλία από τον Οκτώβριο του 2019, μετά και από δικό του αίτημα,  προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας (δωροληψίας) στην υπόθεση Novartis.

Αυτή τη φορά η μήνυση του Ανδρέα Λοβέρδου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, κατά της Ε.Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας αφορά υπόθεση για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατηγορώντας την ότι με πράξεις και παραλείψεις της προκάλεσε την απαλλαγή του από ενδεχόμενη δίωξη και τιμωρία του. Σε δήλωσή του μάλιστα την κατηγορεί ότι έχει “κομματική πλεύση” και ότι η νέα μήνυση κατατίθεταθ με βάση νέα στοιχεία που προέκυψαν.

«Καταθέτω σήμερα συμπληρωματική μήνυση, με βάση τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, εναντίον της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας. Μάλιστα η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί απόδειξη της κομματικής γραμμής πλεύσης που δυστυχώς για τη χώρα και τους θεσμούς της είχε η Εισαγγελία Διαφθοράς. Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι. Δεν θα ορρωδήσω προ ουδενός ενδίκου μέσου. Η συμμορία θα αποκαλυφθεί και θα πληρώσει όπως της αρμόζει», αναφέρει συγκεκριμένα.

«Ενώ είχαν περιέλθει σε γνώση της δικές μου έγγραφες αναφορές, που κατήγγειλαν τον, κατά το έτος 2015, Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την μη ανατιμολόγηση των φαρμάκων στην διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2015, γεγονός που είχε σαν συνέπεια την ζημία του Δημοσίου και των ιδιωτών κατά εκατομμύρια ευρώ και την αντίστοιχη ωφέλεια των φαρμακευτικών εταιρειών, αυτή δεν απέστειλε, ως όφειλε, τις καταγγελίες στην Βουλή των Ελλήνων, εντός συγκεκριμένης σύντομης χρονικής προθεσμίας, αλλά πολύ αργότερα, μετά από περίπου 8 μήνες, με συνέπεια να εξαλειφθεί το αξιόποινο της καταγγελλόμενης παρανομίας και να έχει επέλθει παραγραφή του αδικήματος», καταγγέλλει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατηγορεί επίσης την Ελένη Τουλουπάκη ότι «επέδειξε την παράνομη συμπεριφορά της όχι από άγνοια της υπάρχουσας νομοθεσίας ή έστω από συγγνωστή λανθασμένη ερμηνεία αυτής, αλλά με πλήρη συνείδηση των πραττομένων» και ότι «ενήργησε με πλήρη γνώση των ειδικότερων πτυχών της υπόθεσης και σκοπό είχε να προκαλέσει την απαλλαγή του καταγγελλομένου τότε Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, από κάθε επιγενόμενη ποινική εμπλοκή του, ανεξαρτήτως της κατάληξης που θα είχε τελικά η υπόθεση του».

Ευθύμιος Λέκκας: «Ο σεισμός στην Εύβοια είχε μέγεθος 5.2 ρίχτερ – Ψυχραιμία»

Ευθύμιος Λέκκας: «Ο σεισμός στην Εύβοια είχε μέγεθος 5.2 ρίχτερ – Ψυχραιμία»

«Είμαστε επιφυλακτικοί καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ρήγματος», ανέφερε ο σεισμολόγος Ευθύμιος…