Ξανά στο χειρουργείο ο Γαβριήλ που έχασε το μάτι του στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα

cover
NewsRoom 07/03/2014 | 22:30

«Μετά λύπης του ο γιατρός μού ανακοίνωσε ότι το μάτι δεν αντέχει άλλο και θα πρέπει να αφαιρεθεί. Μου εξήγησε ότι ο βολβός έχει αρχίσει να θολώνει, να γκριζάρει και ότι δεν έχει μείνει πλέον κάτι να παλέψουμε… Οπότε προς στα τέλη Ιανουαρίου θα επικοινωνήσουμε εκ νέου με έναν ακόμα χειρουργό οφθαλμίατρο για ένα τεχνητό μέσο που θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα κατεστραμμένο βολβό. Δεν μιλάμε για μεταμόσχευση παρά για ένα τεχνητό μάτι, για καλαισθησία και μόνο».Το παραπάνω μήνυμα ανέβασε στο facebook ο 32χρονος Γαβριήλ Α. (και το αναδημοσίευσε το left.gr), αναφερόμενος σε ένα γεγονός που συνέβη κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας, την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα – μίας πορείας που έγινε στην Αμφιάλη και που του «σημάδεψε» τη ζωή.

Τι έγινε τότε: διαδηλωτές είδαν τον τρίτο στη σειρά άντρα των ΜΑΤ από την αριστερή διμοιρία να σημαδεύει σε ευθεία βολή, με εκτοξευτή κρότου λάμψης. Ο Γαβριήλ έπεσε κάτω, μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Τζάνειο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση στο δεξί μάτι. Η περιπέτεια για τον Γαβριήλ δεν έχει τελειώσει από τότε.

«Ποιος τους δίνει την εντολή να σηκώνουν αυτά τα όπλα απέναντι σε παιδιά που διαμαρτύρονται για μια δολοφονία; Εγώ για το παιδί μου είμαι υπερήφανη. Αυτωνών οι μανάδες είναι;» είχε αναρωτηθεί τότε η μητέρα του Γαβριήλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της Κυριακής, στις 21.15, το Θέατρο του Νέου Κόσμου οργανώνει παράσταση με το έργο «Αστερισμοί» του Νικ Πέιν και τα έσοδα θα διατεθούν για τα ιατρικά έξοδα του Γαβριήλ.

Ο Γαβριηλ.Α οδηγείται σε 3η εγχείρηση το Σάββατο 8-3, ώστε να τοποθετηθεί για αισθητικούς λόγους, μιας και η όραση από το δεξί μάτι χάθηκε, όργανο που θα αντικαταστήσει το μάτι που του στέρησαν τα ΜΑΤ στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο μια μέρα μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα, στοχεύοντας τον στο πρόσωπο με όπλο εκτόξευσης δακρυγόνων. Η επεμβαση θα κοστισει 6.000 ευρω.
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ALPHA BANK: 209-00-2340003387, ΓΑΒΡΙΗΛ Α.

Πηγή: efsyn.gr