Ξανα-πέθαναν τον «Νικηφόρο» του Κωνσταντίνου και Ελένης για λίγα clicks

Περιθωριακές ιστοσελίδες «παίζουν» με τον θάνατο ενός ηθοποιού που «έφυγε» πριν 14 χρόνια

xaderfosnikiforos2

Αηδία και απέχθεια προκαλεί το νέο «κόλπο» που σκαρφίστηκαν περιθωριακά διαδικτυακά ΜΜΕ για να αποκομίσουν λίγα clicks.

Συγκεκριμένα, χθες η αθλητική ιστοσελίδα sportdog.gr δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Νεκρός ο Νικηφόρος από το “Κωνσταντίνου και Ελένης” – Βαρύ πένθος στην αγαπημένη σειρά».

Βεβαίως το γεγονός ότι ο ηθοποιός Χρήστος Ευθυμίου έχει πεθάνει πριν από 14 χρόνια, δεν τους εμπόδισε από το να «παίξουν» με τις λέξεις, προς άγραν παρασυρμένων αναγνωστών, αδιαφορώντας φυσικά για την παραπληροφόρηση, αλλά και την αναστάτωση που μπορεί να προκαλέσουν στους οικείους του αποβιώσαντα ηθοποιού.

Το άρθρο του sportdog.gr μάλιστα, δεν «αποκαλύπτει» τίποτα για τον θάνατο του ηθοποιού, αλλά λειτουργεί ως «κράχτης», αφού με link οδηγεί τους αναγνώστες σε μια άλλη περιθωριακή σελίδα, το athensmagazine.gr, και σε άρθρο που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Εκεί λοιπόν, βρίσκει κανείς ένα άρθρο με παρόμοιο τίτλο: «Νεκρός ο Νικηφόρος από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» – «Βαρύ» πένθος για τους συντελεστές της σειράς Θλίψη για τους ηθοποιούς».

Ο αναγνώστης πρέπει να φτάσει στο μέσον αυτού του «άρθρου» για να… ανακαλύψει ότι ο δημοφιλής ηθοποιός δεν πέθανε ούτε το 2022 όπως υπονοεί ο τίτλος του sportdog, ούτε το 2021 όπως υπονοεί ο τίτλος του athensmagazine, αλλά το μακρινό 2008(!), δηλαδή πριν 14 χρόνια.

H αδιαφορία για την παραπληροφόρηση που διασπείρουν τέτοιες ιστοσελίδες είναι πρωτοφανείς, αφού εδώ δεν μιλάμε για δημοσιογραφικο «λάθος», αλλά για συνειδητή προσπάθεια διακίνησης «traffic» πατώντας πάνω στον θάνατο ενός αναγνωρίσιμου προσώπου. Το θλιβερό είναι ότι το εγχείρημά τους μάλλον έχει αποτέλεσμα, αφού ο μετρητής που έχει εγκαταστήσει το sportdog στα άρθρα του για να «κομπάζει» για τα νούμερά του, έχει καταγράψει σχεδόν 800.000 προβολές του συγκεκριμένου άρθρου μέσα σε λίγες ώρες. 

Θλιβερή η έλλειψη σεβασμού μιας οποιασδήποτε ιστοσελίδας στους αναγνώστες της, αλλά και στον νεκρό και ακόμη περισσότερο στην οικογένεια και τους οικείους του, που για να ευεργετηθεί ένα site με λίγα «χτυπήματα» αναγκάζονται να βιώσουν για μια ακόμη φορά το τραύμα και το πένθος που προκαλεί ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου. 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…