Ξανά μανά η «Θεία Δίκη»

Ιδού και πάλι ο «Θεός της Ελλάδος». Πρωτοσέλιδος. Και εκδικητής. «“Θεία Δίκη” με 6 Ρίχτερ!» ούρλιαζαν την Τρίτη τα τεράστια ξύλινα γράμματα της εφημερίδας που ειδικεύεται στα θεολογικά και διαθέτει στρατιά έκτακτων ανταποκριτών-προφητών, εγκατεσπαρμένη σε όλη την οικουμένη. 

seismos lesbos11 1024x683 1

Θα πείτε, «ποιος ο λόγος ν’ ασχοληθεί κανείς, ένα κίτρινο φύλλο είναι, πουλάει – δεν πουλάει χίλια αντίτυπα». Σωστά. Και θα ’ταν «ακόμα πιο σωστά» αν οι άλλες εφημερίδες, οι σχετικώς ψύχραιμες, πωλούσαν πενήντα ή και εκατό χιλιάδες φύλλα ημερησίως. Κι αν τα περίπτερα (των διαδικτυακών συμπεριλαμβανομένων) με τα κρεμασμένα πρωτοσέλιδα δεν εξίσωναν την αναγνωσιμότητα των πρωτοσέλιδων. Οπου κι αν κατατάσσονται στην κλίμακα της σοβαρότητας και της εγκυρότητας, δίπλα δίπλα κρεμιούνται. Τύποις ισότιμα και ισοδύναμα. 

Εν πάση περιπτώσει, η Θεία Δίκη έχει τυπωθεί εντός εισαγωγικών στο πρωτοσέλιδο που γνωρίζει τις άγνωστες βουλές του Κυρίου και τις ανακοινώνει. Τι σημαίνουν πλέον τα εισαγωγικά στη δημοσιογραφία; Σχεδόν τίποτε. Μπαίνουν τόσο συχνά, από τρόμο μπροστά στην κυριολεξία ή από σκέτη αμάθεια, που αυτοακυρώνονται. Ιδίως στα τιτλάκια της οθόνης, τα εισαγωγικά συναγωνίζονται σε πυκνότητα εμφανίσεων τα χονδροειδή ορθογραφικά λάθη. Μέχρι και το «δεύτε» εθεάθη πρόσφατα κλεισμένο σε εισαγωγικά, σε ρεπορτάζ για κηδεία: «“Δεύτε” τελευταίον ασπασμόν». «Ξένη λέξη», σου λέει, «ας πάρουμε τα μέτρα μας». Ας τα πάρουμε κι εμείς ξαναπαρακαλώντας: Τζάρτζανε, δεύρο έξω. Να μας ξαναμάθεις την αλφαβήτα.

Ποια η αιτιολόγηση της σεισμικής «Θείας Δίκης»; Το λέει ο υπέρτιτλος: «“Εθαψαν” εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Αρκαλοχώρι». Οργίστηκε δηλαδή ο Θεός των Γραφών, ή μάλλον μόνο της Παλαιάς Διαθήκης, και είπε να απογκρεμίσει έναν άλλο ναό του χωριού, του Προφήτη Ηλία, ήδη πληγωμένο από παλιότερους σεισμούς. Κυρίως δε, ο Θεός αποφάσισε να αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου του Θεού, ενός πλάσματός του, που επισκεύαζε τον ναό μαζί με τους γιους του. Η σχιζοφρένειά μας; «Είχαν άγιο και σώθηκαν» θα λένε τώρα πολλοί, κληρικοί και λαϊκοί, για τους υπόλοιπους που εργάζονταν στην εκκλησία και γλίτωσαν με τραύματα. Το ίδιο λένε πάντα σε ανάλογα περιστατικά. Κι ο σκοτωμένος; Δεν είχε άγιο; Σημαδεμένος ήταν; Φακελωμένος; 

Φακελωμένη όμως είναι όλη η Κρήτη. Το λέει ο υπότιτλος της «αληθινής πατριωτικής εφημερίδας»: «Προφητεία γέροντα Γεννάδιου για απόβαση Τούρκων στην “αμαρτωλή Κρήτη”!». Ευτυχώς θα μας σώσουν τα εισαγωγικά. 

Πηγή: Καθημερινή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους