Xαμός στο Πρωινό: Φαίη Σκορδά εναντίον Βάνας Μπάρμπα για #MeToo και πατριαρχία

Βάνα Μπάρμπα: «Το κάνεις σε εμένα αυτό; Εσύ έκανες και ένα γάμο για να νιώσεις πριγκίπισσα» - «Ευτυχώς που έκανα κόρη και όχι γιο, γιατί θα τον είχα καταστρέψει».

image 2 1

Βάνα Μπάρμπα προς Φαίη Σκορδά: «Εσύ έκανες κι ένα γάμο που έπρεπε να φορέσεις το νυφικό για να είσαι πριγκίπισσα. Εγώ δεν το έκανα ποτέ. Είμαι η γυναίκα η αυτόνομη, η ανεξάρτητη. Το λες σε μένα αυτό, σαν να μου λες εγώ δεν έχω την ανάγκη να αυτοπροσδιοριστώ από έναν άντρα. Μα έκανες! Και γάμο έκανες να προσδιοριστείς και όλα».

Όλα ξεκίνησαν στο πλατό Του Πρωινού, όταν ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά ζήτησαν από τη Βάνα Μπάρμπα να πάρει θέση για τις δηλώσεις που είχε κάνει για τον Πέτρο Φιλιππίδη, εν μέσω του κύματος αποκαλύψεων για το #MeToo

Η Βάνα Μπάρμπα έχει προκαλέσει πολλές φορές στο παρελθόν με τις συντηρητικές της απόψεις – που υιοθετούν μια «θεωρία των δύο άκρων» σε ζητήματα του φεμινισμού και της πατριαρχίας

Όταν ρωτήθηκε αρχικά για τη θέση της στο παρελθόν, υπέρ του Φιλιππίδη καθώς και τον λόγο που είχε μια τέτοια στάση, η ηθοποιός σχολίασε μεταξύ άλλων, «Γιατί έτσι αισθάνομαι. Είναι δικαίωμά μου. Είναι δικαίωμά μας να μιλάμε και να λέμε τη γνώμη μας, να μπορούμε να σταθούμε στο ηθικό ανάστημα της άποψής μας. Είναι δικαίωμά μας, ακόμη κι αν κάνουμε λάθη. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μη με ρωτήσετε για τον Πέτρο Φιλιππίδη, δε θα ήθελα να απαντήσω».

Πότε «φούντωσε» η συζήτηση στο πλατό

Αυτό που ξεκίνησε ως μια ήρεμη κουβέντα τελικά…κατέληξε σε έντονη στιχομυθία.

Για το κίνημα #metoo η γνωστή ηθοποιός σχολίασε, «Η σημερινή εποχή επιτρέπει να μπει φως σε κάποια γεγονότα», ενώ συνέχισε μιλώντας για τη «μεγάλη εικόνα» των σχέσεων των δύο φύλων στις μέρες μας:

«Το ότι η γυναίκα έχει την εξουσία να μαρτυρήσει την κακή συμπεριφορά του αρσενικού είναι υπέροχο! Αλλά μη φτάσουμε στην αντίπερα όχθη!» και «Προς Θεού, η γυναίκα έχει ανάγκη το αρσενικό και τα αρσενικά εμάς».

Η Φαίη Σκορδά, που φάνηκε να δυσανασχετεί ολοένα και περισσότερο, διαφώνησε έντονα με την καλεσμένη και προσπάθησε να τονίσει μεταξύ άλλων, ότι το ζήτημα δεν είναι οι σχέσεις μεταξύ των δυο φύλων, αλλά το πως η κοινωνία εκπαιδεύει τους άντρες να αναπτύσσουν την τοξική τους αρρενωπότητα, με την Βάνα Μπάρμπα να ρίχνει αποκλειστικά το βάρος της ευθύνης στις μητέρες που μεγαλώνουν λάθος τους γιούς τους. 

Μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός κατέφυγε στο να χρησιμοποιήσει τον εαυτό της ως παράδειγμα, λέγοντας, «Ευτυχώς που έκανα κόρη και όχι γιο, γιατί θα τον είχα καταστρέψει».

Η παρακάτω στιχομυθία είναι ενδεικτική του πόσο ανέβηκαν οι τόνοι:

Βάνα Μπάρμπα: Το ότι η γυναίκα έχει την εξουσία να μαρτυρήσει την κακή συμπεριφορά του αρσενικού είναι υπέροχο! Αλλά μη φτάσουμε στην αντίπερα όχθη! 
Φαίη Σκορδά: Ναι αλλά όλη αυτή η κουβέντα γίνεται επειδή η κοινωνία εκπαιδεύει έναν άντρα με έναν συγκεκριμένο τρόπο.
Βάνα: Η μητέρα τον εκπαιδεύει, εσύ σαν μητέρα έχεις την εξουσία, άσε την κοινωνία. Από εμάς ξεκινάει γλυκιά μου. Εσύ τα παιδιά σου αν τα μάθεις αύριο ότι είσαι ο πρίγκιπας του παραμυθιού.
Φαίη: Δεν θα τα μάθω, όπως δεν με έμαθε η μητέρα μου να έχω ανάγκη από έναν άντρα και πώς θα μου φερθεί ο άντρας για να είμαι ευτυχισμένη στη ζωή μου. Δηλαδή, θα περιμένω από έναν άντρα να με φλερτάρει για να μην είμαι μόνη μου; Αν θέλω βγαίνω και μόνη μου, αν θέλω βγαίνω και με γυναίκες και δεν έχω ανάγκη κανέναν άντρα να αυτοπροσδιοριστώ. Έτσι με έμαθε η μαμά μου.
Γιώργος Λιάγκας: Επί σειρά ετών οι μανάδες μεγάλωναν τα κορίτσια λέγοντάς τους ότι θα βρεις τον πρίγκιπα.
Φαίη: Μα όλα τα παραμύθια έτσι ήταν.
Βάνα: Γλυκιά μου ναι, αλλά το λες και σε μια γυναίκα, δηλαδή… Νομίζω ότι είναι λάθος αυτό. Το κάνεις σε μένα αυτό; Μια γυναίκα που δεν παντρεύτηκα, έκανα παιδί χωρίς γάμο. Εσύ έκανες κι ένα γάμο που έπρεπε να φορέσεις το νυφικό για να είσαι πριγκίπισσα. Εγώ δεν το έκανα ποτέ. Είμαι η γυναίκα η αυτόνομη, η ανεξάρτητη. Το λες σε μένα αυτό, σαν να μου λες εγώ δεν έχω την ανάγκη να αυτοπροσδιοριστώ από έναν άντρα. Μα έκανες! Και γάμο έκανες να προσδιοριστείς και όλα.

 Δείτε το βίντεο

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…