Χαμογελαστή και πάλι στο δικαστήριο η μητέρα των 13 κακοποιημένων παιδιών

Καμία επαφή με τα 13 τους παιδιά για τα επόμενα τρία χρόνια δεν επιτρέπεται να έχουν από εδώ και στο εξής ο Ντέιβιντ και η Λουίζ Τέρπιν, σύμφωνα με απόφαση των δικαστών.

5a69d0961dc524f5228b46ef

«Από εδώ και στο εξής δεν θα πρέπει να παρενοχλείτε, να χτυπάτε, να απειλείτε, να επιτίθεστε, να ακολουθείτε, να περπατάτε μαζί τους, να τους ενοχλείτε, να βλάπτετε την ιδιοκτησία τους, να διαταράσσετε την ειρήνη, να παρακολουθείτε ή να εμποδίζετε την είσοδο των ανθρώπων που αναφέρονται σε αυτή την εντολή», ανέφερε ο δικαστής.

«Επίσης δεν πρέπει να προσπαθείτε να πάρετε τις διευθύνσεις τους ή αν έχετε ηλεκτρονική, τηλεφωνική ή γραπτή επικοινωνία μαζί τους», συμπλήρωσε καταλήγοντας πως θα πρέπει να διατηρούν μέχρι το 2021, τουλάχιστον 100 μέτρα απόσταση από τα παιδιά τους.

Οι γονείς που φέρεται ότι κρατούσαν φυλακισμένα τα 13 τους παιδιά στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια και τα βασάνιζαν συστηματικά βρέθηκαν στο δικαστήριο την Τετάρτη και άκουσαν τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εις βάρος τους. 


Συγκεκριμένα, το ζευγάρι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ακόμη και 94 χρόνων σε περίπτωση που καταδικαστούν και στις 40 κατηγορίες. Ωστόσο, από την συμπεριφορά τους φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει αφού η 49χρονη μητέρα των παιδιών Λουίζ Τέρπιν εμφανίσθηκε για ακόμα μία φορά χαμογελαστή. Μάλιστα από την πρώτη κιόλας στιγμή και οι δύο δηλώνουν αθώοι. 

Ο δικηγόρος του Ντέιβιντ Τέρπιν υποστηρίζει ότι η προστατευτική εντολή που δόθηκε από τους δικαστές «προστατεύει όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένου του πελάτη μου».

«Δεν θέλω ο πελάτης μου να εκτεθεί σε κατηγορίες ότι προσπάθησε να παρενοχλήσει ή να απειλήσει μάρτυρα» υπογράμμισε.

Το μαρτύριο που ζούσαν όλα αυτά τα χρόνια τα παιδιά ήρθε στην επιφάνεια όταν ένα από αυτά κατάφερε να ξεφύγει από την αυστηρή επίβλεψη των γονιών. Τα παιδιά δεν είχαν πρόσβαση σε τηλεοράσεις ή ραδιόφωνα, αλλά μπορούσαν να διαβάσουν και να γράψουν. Επίσης, εκατοντάδες περιοδικά κατασχέθηκαν από το σπίτι τους.


Παράλληλα, τα παιδιά βρέθηκαν υποσιτισμένα, μέσα στην βρωμιά και χωρίς καμία ιατρική περίθαλψη. Κακοποιούνταν συχνά σωματικά ενώ σε μερικά εντοπίστηκαν ακόμα και σημάδια στραγγαλισμού.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους επιτρεπόταν να κάνουν ντους μόνο μια φορά το χρόνο και να τρώνε μόνο ένα γεύμα την ημέρα, αν και οι γονείς τους αγόραζαν συχνά τρόφιμα και τα τοποθετούσαν σε μέρη που τα παιδιά μπορούσαν να τα δουν αλλά δεν έφταναν για να τα φάνε. 

Διαβάστε επίσης: 

Στη δημοσιότητα βίντεο από την απελευθέρωση των 13 παιδιών στην Καλιφόρνια

Θύμα σεξουαλική κακοποίησης η μητέρα των 13 παιδιών – Οι αποκαλύψεις για την ερωτική ζωή του ζευγαριού

Τα φριχτά βασανιστήρια που βίωσαν τα 13 παιδιά – Οι γονείς δηλώνουν αθώοι