"Χαμένα" και αλλοιωμένα έγγραφα η αιτία της άρνησης Τσατάνη να παραδώσει τη δικογραφία Βγενόπουλου στη Βουλή;

Μ’ ένα πολύ σκληρό άρθρο, κόλαφο για τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, ο ιστότοπος directnews.gr θέτει σε νέα βάση τα δεδομένα στην υπόθεση Βγενόπουλου και συγκεκριμένα στο σκάνδαλο μη παράδοσης εγγράφων της δικογραφίας ακόμη και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

5707db591dc524364a8b4c13

Με το ρεπορτάζ τού directnews.gr συγκεκριμένα, αποκτούν υπόσταση πληροφορίες που καιρό τώρα κυκλοφορούν σε δημοσιογραφικά γραφεία και κάνουν λόγο για χαμένα ή και αλλοιωμένα έγγραφα στην περιβόητη δικογραφία Βγενόπουλου και είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο αρνούνται με πείσμα να την παραδώσουν ακόμη και στον συνταγματικά κατοχυρωμένο προϊστάμενό της δηλαδή την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Όπως αναφέρει το directnews.gr ο Ισίδωρος Ντογιάκος είναι εκείνος που ως προϊστάμενος έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη να απαντήσει στο αίτημα της Επιτροπής Θεσμών για διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή. Επέλεξε δηλαδή την εισαγγελέα η οποία με την επιστολή της για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στάθηκε αφορμή για την έρευνα της Επιτροπής και επομένως αποτελεί εξ αντικειμένου «μέρος του προβλήματος».

Υπενθυμίζεται ότι η Τσατάνη αρνήθηκε να πράξει τα νόμιμα, να παραδώσει δηλαδή τη δικογραφία, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ζητήσει να την επισκεφτούν αν θέλουν οι βουλευτές στο γραφείο της, με το επιχείρημα ότι η Δικαστική Εξουσία, είναι πάνω από αυτή που δίνει το Σύνταγμα στη Βουλή.

Παράλληλα όμως, το directnews.gr αποκαλύπτει μια νέα υπόθεση, στην οποία η Τσατάνη αρνείται να χορηγήσει έγγραφα από την ίδια δικογραφία ακόμη και σε συναδέλφους της λειτουργούς της Δικαιοσύνης που διενεργούν τις δικές τους νόμιμες έρευνες.

Αναφέρει συγκεκριμένα το αποκαλυπτικό δημοσίευμα ότι στο πλαίσιο παραγγελίας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε μήνυση που έχει υποβάλει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος κατά του Κώστα Βαξεβάνη ζητήθηκαν «ακριβή υπηρεσιακά αντίγραφα» συγκεκριμένων εγγράφων τα οποία περιέχονται στην αρχειοθετημένη από την Τσατάνη, βασική δικογραφία.

Ο Ντογιάκος εμφανίζεται να αναθέτει τη διεκπεραίωση και αυτού του αιτήματος στην Τσατάνη, η οποία μετά από ένα μήνα σχεδόν αρνείται να το υλοποιήσει. Όπως συνοπτικά αναφέρει στη γνωμοδότησή της ούτε η εισαγγελέας πρωτοδικών δικαιούται να λάβει έγγραφα από την αρχειοθετημένη δικογραφία.

Φαίνεται πως ο μόνος, κατά τη Γεωργία Τσατάνη, που έχει δικαίωμα να γνωρίζει το περιεχόμενο της δικογραφίας είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δήλωσε πρόθυμος να καταθέσει ο ίδιος στοιχεία της δικογραφίας στη Βουλή, αντί της εισαγγελέως. Έτσι, και θα απαλλάξει την Τσατάνη από την υποχρέωση να απολογηθεί σε νόμους και θα μιλήσει για λογαριασμό της, όπως άλλωστε έκανε και σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του directnews.gr

Κύριε Ντογιάκο, έχουν χαθεί έγγραφα από τη δικογραφία Βγενόπουλου;

Κύριε Προϊστάμενε της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας θέλουμε ευθέως να σας υποβάλουμε, με τον προσήκοντα σεβασμό, ένα ερώτημα. Από την περιβόητη πια «δικογραφία Βγενόπουλου» – που χειρίστηκε και με συνοπτικές διαδικασίες έθεσε στο αρχείο η κα Τσατάνη – έχουν χαθεί έγγραφα; Μήπως σε κάποια από αυτά έχει αλλοιωθεί το περιεχόμενο;

Κύριε Ντογιάκο, τις τελευταίες μέρες τα δημοσιογραφικά γραφεία έχουν κατακλυστεί από παρόμοιες πληροφορίες και φήμες που τραυματίζουν βάναυσα το κύρος της Δικαιοσύνης και εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε.

Ωστόσο, κάποιες δικές σας ενέργειες είναι αυτές που δυστυχώς δίνουν «δυναμική» σε τέτοιου είδους σπερμολογίες. Να απαριθμήσουμε μερικές που εντάσσονται στη γνωστή ρήση περί της γυναίκας του Καίσαρα:

α) Η αντιμετώπιση εκ μέρους σας του αιτήματος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (θα πρέπει να ξέρετε ότι τα μέλη της είναι νομίμως εκλεγμένα από τον ελληνικό λαό) για να της αποσταλεί η «δικογραφία Βγενόπουλου». Επιλέξατε την κα Γεωργία Τσατάνη για να απαντήσει στους βουλευτές. Δηλαδή εκείνη η οποία με την επιστολή της για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στάθηκε αφορμή για την έρευνα της Επιτροπής και επομένως αποτελεί εξ αντικειμένου «μέρος του προβλήματος». Αλήθεια κύριε Προϊστάμενε, δεν υπήρχαν άλλοι εισαγγελείς στο Εφετείο, οι οποίοι να είχαν καλύτερες ή έστω τις ίδιες δικονομικές γνώσεις με την κα Τσατάνη; Ή πιστοποιητικό για το εύρος των γνώσεών της αποτελούσε απλώς και μόνο το γεγονός ότι έθεσε στο αρχείο… τα θαλασσοδάνεια της Λαϊκής Τράπεζας;

β) Το να «γράψει» η κα Τσατάνη στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη Βουλή των Ελλήνων (στο όνομα πάντα της δικονομίας) ας πούμε ότι δεν σας ενόχλησε, αφού όπως ο ίδιος έχετε δηλώσει… είστε μόνο «Παναθηναϊκάκιας». Να αρνείται όμως να χορηγήσει έγγραφα από την ίδια δικογραφία και σε συναδέλφους της λειτουργούς της Δικαιοσύνης που διενεργούν τις δικές τους νόμιμες έρευνες, πώς το εξηγείτε; Η εν λόγω κυρία έχει μετατρέψει την Εισαγγελία Εφετών σε τσιφλίκι της ή θεωρεί τη «δικογραφία Βγενόπουλου» κτήμα της ακόμη και τρεις μήνες μετά την αρχειοθέτησή της;

Και μη μας πείτε κ. Προϊστάμενε ότι δεν γνωρίζετε σε ποιο περιστατικό αναφερόμαστε, αφού – κατά την πάγια τακτική σας «Ντογιάκος κερνά και Τσατάνη πίνει» – τη δική σας υπογραφή φέρει το υπ’ αριθμ. 273 έγγραφο της Εισαγγελίας με ημερομηνία 13 Μαΐου 2016.

Επειδή γνωρίζουμε ότι είστε πολυάσχολος, να σας θυμίσουμε επί τροχάδην τα γεγονότα. Στις 22 Απριλίου 2016 η 23η Πταισματοδίκης Αθηνών στα πλαίσια παραγγελίας της εισαγγελέα πρωτοδικών, Αικατερίνης Δημητριάδη, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε μήνυση που έχει υποβάλει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ζητά να διαβιβαστούν «ακριβή υπηρεσιακά αντίγραφα» συγκεκριμένων εγγράφων τα οποία περιέχονται στην αρχειοθετημένη, από τον περασμένο Φεβρουάριο, βασική δικογραφία.

Εσείς και πάλι, σαν να μην υπάρχει άλλος εισαγγελέας στο Εφετείο, αναθέσατε τη διεκπεραίωση του σχετικού αιτήματος στην κα Τσατάνη, η οποία μετά από ένα μήνα σχεδόν – και αφού η Πταισματοδίκης χρειάστηκε να επανέρθει με νεότερο έγγραφό της προκειμένου να υπενθυμίσει ότι η προκαταρκτική εξέταση έχει χαρακτηριστεί ως επείγουσα – αρνήθηκε να το υλοποιήσει. Όπως συνοπτικά αναφέρει στη γεμάτη από δικονομικά τερτίπια γνωμοδότησή της ούτε η εισαγγελέας πρωτοδικών δικαιούται να λάβει έγγραφα από την αρχειοθετημένη δικογραφία. Ο μόνος, κατά την κυρία Τσατάνη, που έχει δικαίωμα να γνωρίζει το περιεχόμενό της είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος!

Κάποιες δικές σας ενέργειες λοιπόν κ. Ντογιάκο είναι εκείνες που δημιουργούν σύγχυση και επιτείνουν τις φήμες για εξαφάνιση ή αλλοίωση στοιχείων. Αλήθεια, δεν σας έκανε εντύπωση ότι ακόμη και ο κ. Ευ. Βενιζέλος που μόνο ως εχθρός σας δεν μπορεί να θεωρηθεί, στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής στη Βουλή ζήτησε να λάβουν γνώση τα μέλη της όλων των δικογραφιών που αφορούν την «υπόθεση Βγενόπουλου»; Μήπως είναι και αυτός γνώστης των όσων κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία και σαν ευφυής πολιτικός που είναι, έκανε τις γνωστές του «ντρίπλες»;

Ειλικρινά κύριε Προϊστάμενε, σπάμε το κεφάλι μας κατά το κοινώς λεγόμενο για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Βγενόπουλος διατείνεται σε όλους τους τόνους πως είναι αθώος και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η κα Τσατάνη επίσης υποστηρίζει ότι έπραξε το καθήκον της, δεν προέκυψαν στοιχεία για τα περίφημα θαλασσοδάνεια της Λαϊκής Τράπεζας και αποφάσισε έχοντας ήσυχη τη συνείδησή της να θέσει στο αρχείο τη σχετική δικογραφία.

Τότε λοιπόν γιατί την κρύβετε ακόμη και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών; Υπάρχει κάτι που δεν θέλετε να διαπιστώσουν οι συνάδελφοί σας; Γιατί επιτρέπετε με τη στάση σας να μένουν αιωρούμενες πληροφορίες και φήμες για έγγραφα που έχουν χαθεί; Υπάρχει κάποια απάντηση σε όλα αυτά κύριε Ντογιάκο; Θα αντιληφθείτε, έστω και την τελευταία στιγμή, ότι δικιά σας ευθύνη είναι να διαφυλάξετε το κύρος της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας; Ή μήπως επειδή η θητεία σας στο αξίωμα του Προϊσταμένου φτάνει στο τέλος της ακολουθείτε τα τελευταία λόγια του Σαμψών λίγο πριν αλυσοδεμένος γκρεμίσει τις κολώνες του ναού των Φιλιστέων, ανέκραξε: «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων»;

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…