Ξαφνικά… ανασφάλιστοι εκατοντάδες δικηγόροι λόγω λάθους του ΕΦΚΑ

Και το koutipandoras.gr έχει γίνει δέκτης πολλών καταγγελιών δικηγόρων που τονίζουν ότι αν και είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, το σύστημα τους παρουσιάζει ως «ανασφάλιστους - Αυστηρή επιστολή των Δικηγορικών Συλλόγων στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ  

efka

Με μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν αντιμέτωποι εκατοντάδες δικηγόροι σε όλη τη χώρα που διαπίστωσαν ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, τους παρουσιάζει ως «ανασφάλιστους».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες που έχουν γίνει και στο koutipandoras.gr, αρκετοί δικηγόροι που έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους στον ΕΦΚΑ εδώ και πολλές εβδομάδες, χαρακτηρίζονται ξαφνικά ως «ανασφάλιστοι» στον e-ΕΦΚΑ, γεγονός που προκαλεί ανυπέρβλητες δυσκολίες, ιδιαίτερα σε όσους είχαν προγραμματισμένες εξετάσεις ή θεραπείες.

Πρόκειται για πρόβλημα που είχε προκύψει και πριν λίγα χρόνια και διορθώθηκε ύστερα από παρέμβαση των δικηγορικών συλλόγων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχει δεχτεί η ιστοσελίδα μάλιστα, αρκετοί δικηγόροι είχαν ταλαιπωρηθεί και το 2018, όταν παρά την παρέμβαση των δικηγορικών συλλόγων, χρειάστηκε και οι ίδιοι να αποδείξουν την ασφαλιστική τους ενημερότητα σε διαφορετικές υπηρεσίες.

Στη σημερινή τους επιστολή προς τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ, οι δικηγορικοί σύλλογοι τονίζουν μάλιστα ότι «τα συνεχή λάθη του Φορέα εις βάρος των ασφαλισµένων δεν µπορούν εσαεί να γίνονται ανεκτά. Σε κάθε περίπτωση πι αρχές της χρηστής διοίκησης και δη εν καιρώ πανδηµίας, επιβάλλουν πριν από τη δυσµενή διοικητική πράξη της στέρησης της ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης από τους ασφαλισµένους, την τήρηση της συνταγµατικής αρχής της προηγούµενης ακροάσεως και της παροχής δυνατότητας υποβολής αντιρρήσεων από τον ασφαλισµένο».

Οι δικηγορικοί σύλλογοι ζητούν από τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ:

1. Να αποκαταστήσει την ασφαλιστική ικανότητα σε όλους τους ασφαλισμένους δικηγόρους και στα μέλη των οικογενειών τους, ώστε να μην αποστερηθούν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε περίοδο πανδημίας.

2. Να προβεί σε εκσυγχρονισμό και οργάνωση των μητρώων και ηλεκτρονικών συστημάτων, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, ιδίως δε προς το σκοπό της αποφυγής στέρησης δικαιωμάτων χωρίς κανένα λόγο από συνεπείς ασφαλισμένους.

3. Εφόσον διαπιστώσει πως κάποιοι ασφαλισμένοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας και πριν τη διακοπή της, να προβεί σε προηγούμενη ενημέρωση/ακρόαση αυτών, όπως ο Νόμος και η Ηθική επιβάλλουν.

Η επιστολή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων έχει ως εξής:

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…