Newsroom

Newsroom

Ξάδερφος 16χρονου από τη Θεσσαλονίκη: «Έχουμε βιώσει πολύ ρατσισμό – Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα» (video)

«Αν δεν τιμωρηθεί θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας γιατί έχουμε νιώσει πολύ ρατσισμό»

5750280

Όπως είναι λογικό, μεγάλος αναβρασμός επικρατεί στις κοινότητες των Ρομά μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη.

Ξάδερφος του 16χρονου εμφανίστηκε στο Open και είπε ότι ο ανήλικος δεν έχει πολλές πιθανότητες να επιβιώσει κι ότι αν δεν τιμωρηθεί ο «δολοφόνος» θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

«Είναι σοβαρή η κατάστασή του και οι πιθανότητες είναι ελάχιστες» δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Είναι σε άθλια κατάσταση όλη η οικογένεια».

Για τον πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι είπε: «Το παιδί έπινε με τους φίλους του και νόμιζε ότι είχε λεφτά πάνω του. Λέει «παιδιά πάω να βάλω πετρέλαιο κι έρχομαι». Επειδή ήταν Ρομά τον πυροβόλησαν. Αν δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί το παιδί δεν απείλησε κανέναν. Είδε ο υπάλληλος στο βενζινάδικο ότι ήταν ένα παιδάκι ανήλικο».

Κατέληξε δε λέγοντας: «Η γυναίκα του είναι στην χειρότερη κατάσταση όλων. Κλαίει πάνω από το μωρό τους γιατί ξέρει τι θα αντιμετωπίσουμε γιατί το παιδί δεν έχει ελπίδες. Εμείς ζητάμε το αυτονόητο. Ζητάμε ο δολοφόνος αστυνομικός να τιμωρηθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν είδατε τίποτα ακόμα. Αν δεν τιμωρηθεί θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας γιατί έχουμε νιώσει πολύ ρατσισμό. Τον πυροβόλησαν επειδή ήταν Ρομά. Για 20 ευρώ του έριξαν σφαίρα στο κεφάλι».